Subota 08.10.2011.
19:10
Vestionline, Ag.

Italijanski mediji: Srpski navijači položili ispit!

Odlično navijanje na Marakani

Fantastičnim ambijentom koji su srpski navijači stvorili na Marakani zaboravljen je incident od pre godinu dana u Đenovi, ocenila je italijanska agencija 'Ansa', posle kvalifikacionog meča za prvenstvo Evrope između Srbije i Italije 1:1.

"Utakmica je bila korektna i uzbudljiva od početka do kraja. Može se reći da je meč bio potpuna suprotnost onom od pre godinu dana u Đenovi kada je duel prekinut posle samo šest minuta zbog nasilja grupe srpskih huligana. Stadion Crvene zvezde bio je "prekriven" crveno-plavo-belim bojama koje označavaju srpsku zastavu, a sve vreme se iz grla oko 45.000 navijača orilo "Srbija, Srbija", kaže se u izveštaju 'Anse'.

'Gazeta delo sport' je takođe konstatovala da su "srpski navijači položili ispit".

"Marakana je podsećala na grotlo, ali su se navijači ponašali u granicama korektnosti. Publika je ovde impresivna, kao i uvek. Tradicija se ne može kupiti u supermarketu. Iako nije stadion bio ispunjen do poslednjeg mesta, od galame koja je odzvanjala o krov, himna Italije nije mogla da se čuje", ocenio je italijanski list.

'Gazeta' je istakla da se posle nerešenog rezultata u Beogradu, sada "komplikuje situacija za reprezentaciju Srbije", koja mora da traži novu šansu u Mariboru gde 11. oktobra igra odlučujući meč protiv Slovenije za plasman u baraž.


Možda i najinteresantniji izveštaj o ambijentu u Beogradu donosi dopisnica lista 'Korijere dela sera', koja je poseban deo posvetila samo nefudbalskim zbivanjima.


"Gledajući po natpisima u novinama, ovaj meč će se igrati nakon neke čašice rakije, nacionalnog pića Srba. Ne očekuju se deca na stadionu, ali se ljudi ne boje ni incidenata. "Marakana" je išarana u crveno-belo, ima 55.000 mesta. "Sever" pripada Zvezdinim, a "jug" Partizanovim navijačima. Na dan meča, cela Srbija je pod kontrolom, kako zapadnjacima ne bi moralo da se objašnjava kako je došlo do greške u sistemu, sa saboterima koji koriste svaku priliku da miniraju vladu.

"Kada gledate 'Delije' u oči, koji puše na pragu svog doma Marakane, na ulasku u stadion, deluje da će "biti problema". Na pitanja o Ivanu Boganovu, ultrasu osuđenom u Đenovi na tri godine, odgovaraju nam da neće biti ničega i da samo mislimo na fudbal", stoji u izveštaju novinarke 'Korijere dela sera'.

2024 © - Vesti online