Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 09.09.2011.
15:28
Vestionline, Press A

Timovi iz okruženja ne žele u baraž s "orlovima"

Fudbalska reprezentacija Srbija je vezanim pobedama nad Severnom Irskom i Farskim ostrvima došla nadomak doigravanja za EURO, a na ivici su još komšije Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Mađarska, pa i Hrvatska.

Niko ne želi Srbiju u baražu

Istina, "vatreni" imaju realne šanse da ostanu na prvom mestu grupe F, ali će im za takav uspeh biti potrebno da neporaženi napuste Atinu u narednom meču protiv drugoplasirane Grčke koja ima tek bod manje. Čudu se nadaju i Bosanci, koji zaostaju samo poen za vodećom Francuskom u grupi D, ali ih očekuje duel s "galskim petlovima" u Parizu.


Selektor BiH Safet Sušić rekao je u razgovoru za Press da bi plasman u baraž ipak bio realan domet njegove ekipe, a u tom slučaju imao bi samo jednu želju.


"Izbeći Srbiju! Ne krijem da bih voleo da izbegnemo „orlove" i pred formiranje grupe sam rekao da ne želim nijednu ekipu s prostora bivše Jugoslavije. Srbija ima kvalitet, iskustvo velikih reprezentativnih utakmica, a u poslednje vreme igra sve bolje. Bez lažne skromnosti, verujem da ni kod vas baš ne bi bili oduševljeni da moraju da igraju s Bosnom, jer i mi imamo nekoliko izvanrednih pojedinaca. S druge strane, siguran sam da će Hrvatska ostati prva na tabeli i da ćemo je tako svi izbeći. Dok od Crne Gore sada ne očekujem ni baraž, jer je svoju šansu prokockala porazom u Velsu. U toj grupi kandidat za drugo mesto sada je Švajcarska", objasnio je Pape Sušić i dodao na kraju razgovora da će pred meč Srbije i Italije u Beogradu pozvati Vladimira Petrovića Pižona da mu poželi sreću!


Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Vlatko Marković ubeđen je da naši zapadni susedi neće ispustiti prvo mesto i direktan plasman u Poljsku i Ukrajinu. Ako bi se na njihovo iznenađenje to i dogodilo, onda svakako ne bi voleo da "kockasti" protiv Srbije traže vizu za završnicu kontinentalnog šampionata. 

"Fantastična je stvar što su sve te pobrojane selekcije u samom vrhu svojih grupa i kada bih mogao da biram, najviše bih voleo da se uz Hrvatsku na Evropskom prvenstvu nađu i Srbija i Crna Gora i Bosna, pa i Mađarska. Mi jesmo u najboljoj poziciji, ali dozvolićete mi da kažem i da smo najbolja selekcija od svih u okruženju. Već 12 godina smo među prvih šest selekcija Evrope! Zato verujem da nećemo propustiti naredno takmičenje, a ako bismo dospeli u baraž, onda svakako ne bi bilo prijatno da igramo sa Srbijom ovog momenta. Radi se o odličnom timu, koji je uprkos svim problemima napravio velike rezultate", istakao je Marković i zapitao se: "A zamislite kako bi sada izgledala reprezentacija bivše Jugoslavije, kakva bi to bila svetska velesila".

POVEZANE VESTI

Petak 09.09.2011. 16:56
Mozemo mi svakog da pobedimo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online