Petak 09.09.2011.
15:28
Vestionline, Press

Timovi iz okruženja ne žele u baraž s "orlovima"

Niko ne želi Srbiju u baražu

Istina, "vatreni" imaju realne šanse da ostanu na prvom mestu grupe F, ali će im za takav uspeh biti potrebno da neporaženi napuste Atinu u narednom meču protiv drugoplasirane Grčke koja ima tek bod manje. Čudu se nadaju i Bosanci, koji zaostaju samo poen za vodećom Francuskom u grupi D, ali ih očekuje duel s "galskim petlovima" u Parizu.


Selektor BiH Safet Sušić rekao je u razgovoru za Press da bi plasman u baraž ipak bio realan domet njegove ekipe, a u tom slučaju imao bi samo jednu želju.


"Izbeći Srbiju! Ne krijem da bih voleo da izbegnemo „orlove" i pred formiranje grupe sam rekao da ne želim nijednu ekipu s prostora bivše Jugoslavije. Srbija ima kvalitet, iskustvo velikih reprezentativnih utakmica, a u poslednje vreme igra sve bolje. Bez lažne skromnosti, verujem da ni kod vas baš ne bi bili oduševljeni da moraju da igraju s Bosnom, jer i mi imamo nekoliko izvanrednih pojedinaca. S druge strane, siguran sam da će Hrvatska ostati prva na tabeli i da ćemo je tako svi izbeći. Dok od Crne Gore sada ne očekujem ni baraž, jer je svoju šansu prokockala porazom u Velsu. U toj grupi kandidat za drugo mesto sada je Švajcarska", objasnio je Pape Sušić i dodao na kraju razgovora da će pred meč Srbije i Italije u Beogradu pozvati Vladimira Petrovića Pižona da mu poželi sreću!


Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Vlatko Marković ubeđen je da naši zapadni susedi neće ispustiti prvo mesto i direktan plasman u Poljsku i Ukrajinu. Ako bi se na njihovo iznenađenje to i dogodilo, onda svakako ne bi voleo da "kockasti" protiv Srbije traže vizu za završnicu kontinentalnog šampionata. 

"Fantastična je stvar što su sve te pobrojane selekcije u samom vrhu svojih grupa i kada bih mogao da biram, najviše bih voleo da se uz Hrvatsku na Evropskom prvenstvu nađu i Srbija i Crna Gora i Bosna, pa i Mađarska. Mi jesmo u najboljoj poziciji, ali dozvolićete mi da kažem i da smo najbolja selekcija od svih u okruženju. Već 12 godina smo među prvih šest selekcija Evrope! Zato verujem da nećemo propustiti naredno takmičenje, a ako bismo dospeli u baraž, onda svakako ne bi bilo prijatno da igramo sa Srbijom ovog momenta. Radi se o odličnom timu, koji je uprkos svim problemima napravio velike rezultate", istakao je Marković i zapitao se: "A zamislite kako bi sada izgledala reprezentacija bivše Jugoslavije, kakva bi to bila svetska velesila".

2024 © - Vesti online