Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 13.08.2011.
10:00
Vestionline, Press A

Pižon zove Klea u pomoć!

Strategu "orlova" Vladimiru Petroviću Pižonu preti otkaz u slučaju neuspeha u Belfastu 2. septembra, zbog čega je on odlučio da za tu utakmicu pozove Brazilca sa srpskim pasošem koji redovno trese mreže u Kini!

Pionir mu je pevao: Kleo Srbine

Pižon nije želeo da potvrdi da će bivši napadač Partizana i Crvene zvezde predvoditi napad „orlova" u Belfastu, ali je jasno stavio do znanja da nema nikakav problem sa tim da pozove stranca u nacionalni tim.

"Jasno je da imamo problem sa napadačima. Žigić je povređen, Lazović se povukao i očigledno je da nam je potreban napadač. Ne vidim zašto to ne bi bio Kleo, kad već ima srpski pasoš. Nemam otpor prema tome niti me je strah da povučem takav potez, iako sam svestan da su mišljenja u javnosti o tome podeljena", objasnio je Petrović.

Posle utakmice sa Rusijom, četvrte uzastopne u kojoj nismo pobedili, odgovorni u Fudbalskom savezu Srbije shvatili da saradnja sa Petrovićem ne donosi rezultate. Ipak, kako je duel sa Severnom Irskom na programu već za tri nedelje, odlučeno je da se Pižonu pruži još jedna prilika.

Ukoliko u toj i u utakmici protiv Farskih Ostrva, koja će biti odigrana u Beogradu 5. septembra, naš nacionalni tim ne osvoji šest bodova, rastanak sa bivšim trenerom Zvezde verovatno će biti neminovan. Pižonu je zamereno da ne uspeva da pronađe rešenje za jalovost u napadu. 

Svestan toga, Petrović je odlučio da povuče radikalan potez i pozove u reprezentaciju Klea. Jedino što bi moglo da spreči Pižona u nameri da Klea obuče u crveni dres sa grbom FSS jeste Statut FIFA. Član 17 kaže da svaki igrač koji je stekao novo državljanstvo nezavisno od mesta boravka mora da ispuni jedan od četiri uslova kako bi mogao da igra za nacionalni tim zemlje čije je državljanstvo dobio. Prva tri uslova su da su igrač, njegovi roditelji ili baba i deda rođeni na teritoriji zemlje čije je držav-ljanstvo dobio.


Četvrti uslov glasi da bi igrač morao da živi neprekidno pet godina na teritoriji zemlje čije je državljanstvo dobio, i to posle 18. godine života.

Međutim, nadu uliva član 16. koji propisuje da je u izuzetnim slučajevima moguće zaigrati za drugu reprezentaciju i posle samo dve godine boravka u novoj zemlji.

U svakom slučaju, FSS će na Pižonov zahtev poslati dokumentaciju za Klea FIFA, a svetska kuća fudbala odlučiće da li Brazilac može da postane reprezentativac Srbije ili ne. A od te odluke lako bi mogla da zavisi i Petrovićeva sudbina..

POVEZANE VESTI

Subota 13.08.2011. 18:15
Клео је добар фудбалер, али није Србин и зато му није место у репрезентацији. Замислите да Хашим Тачи узме наш пасош и ови муфљузи га поставе за неког министра или председника.
Subota 27.08.2011. 08:09
ako uspe potez zasto da ne i u drugim reprezentacijama igraju tzv. stranci. mi treba da gledamo da ojacamo a posto trenutno nema ni jednog jedinog efikasnog spica pa dovedi clea pa cemo videti dal on moze nesto da preokrene. takodje nam sledi podmladjivanje ekipe ljudi danas se igra brz fudbal a ne stojeci. mada sve dok nasa liga zivi polu profesionalno nas fudbal ce da tone. nama trebaju investicije u zvezdu i partizan treba nam neki abramovic itd. i to u svakom superligasu. kako inace da se nosis sa jednom barsom ili mancesterom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online