Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.08.2011.
15:26
Beta A

Partizan brani titulu, a Zvezda je priželjkuje

Nakon više od dva meseca pauze ovog vikenda počinje novo fudbalsko prvenstvo Srbije u kojem će Partizan pokušati da osvoji petu uzastopnu titulu, a Crvena zvezda da vrati šampionski trofej u svoje vitrine.

Žele nastavak dominacije - igrači Partizana

Crno-beli su tokom leta promenili veći deo tima, što se osetilo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su poraženi od belgijskog Genka pa će sada "utehu" potražiti u Ligi Evrope.

U prvom kolu izabranici Aleksandra Stanojevića dočekaće u subotu uveče novajliju u eliti, ekipu Novog Pazara. Pazarci su do superligaškog statusa došli nakon odustajanja od takmičenja beogradskog BASK-a, tima koji je prošle sezone osvojio Prvu ligu Srbija.

Crvena zvezda na titulu prvaka čeka od 2007. godine, a da su spremni za izazove izabranici Roberta Prosinečkog pokazali su u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evropa protiv letonskog Ventspilsa koji su rešili u svoju korist ukupnim rezultatom 9:1.

Crveno-beli u prvom kolu u nedelju gostuju kod subotičkog Spartaka, ekipe koja je prošle sezone osvojila peto mesto u Super ligi. Zanimljivo je da su se ova dva tima sastala i u pretposlednjem prvenstvenom kolu prošle sezone, kada je meč u Beogradu završen bez pobednika 2:2.

Glavni konkurent beogradskim "večitim" rivalima biće Vojvodina, koja će u subotu u Novom Sadu, pod novim reflektorima, dočekati povratnika u elitu, Radnički iz Kragujevca. Dobar rezultat na domaćoj sceni sada je prioritet za Vojvodinu, pošto su Novosađani na iznenadjujući način poraženi od Vaduca iz Lihtenštajna u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Ekipa Rada, koja je takođe eliminisama u kvalifikacijama za najmasovnije evropsko takmičenje, u prvom kolu dočekaće Metalac iz Gornjeg Milanovca. "Građevinari" su prošle sezone osvojili četvrto mesto, dok se Metalac u završnici prvenstva izborio za opstanak.

Fudbaleri OFK Beograda dočekaće na Karaburmi ekipu Hajduka iz Kule, koja se takođe do kraja prošle sezone borila za opstanaka. "Romantičari" su osvojili sedmo mesto, a ove sezone su najavili da će pokušati da izbore plasman u Evropu.

U duelu dva tima koja su prošle sezone zauzela mesta u sredini tabele, Jagodina će dočekati ekipu Slobode Sevojno, a fudbaleri Smedereva će dočekati ekipu BSK Borče, dok će Javor u Ivanjici ugostiti čačanski Borac u lokalnom derbiju.

U subotu od 17.30 igraju se tri utakmice prvog kola, a od 20 sati sastaju se Partizan - Novi Pazar i Vojvodina - Radnički. U nedelju od 17.30 igraju se poslednje tri utakmice prvog kola, Spartak - Crvena zvezda, Javor - Borac i Rad - Metalac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online