Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 31.07.2011.
12:49
Vestionline, Press A

Stanković: Nek se ponovi '99

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković, koji je bio akter legendarnih i dosad jedinih mečeva sa Hrvatskom, u kvalifikacijama za EP 2000, izjavio je da ne bi imao ništa protiv da se ponovi scenario iz tih mečeva.

Tad smo, doduše kao reprezentacija Jugoslavije, dva puta remizirali sa Hrvatima (0:0 u Beogradu i 2:2 u Zagrebu) i kao prvoplasirani otišli na EP, dok su Hrvati bili treći, iza Iraca.

"Tada su nam Makedonci pomogli jer su u 94. minutu dali gol protiv Republike Irske i obezbedili nam prvo mesto. Bilo bi lepo da se istorija ponovi. Ipak, ne smemo da se fokusiramo samo na Hrvatsku. Belgija nas je nedavno pobedila, Škoti i Velšani su uvek nezgodni, Makedonci nepredvidljivi, pogotovo na svom terenu. U svakom slučaju, sigurno je da je grupa koju smo dobili najteža moguća. Ipak, sve zavisi od naše igre. Kad mi odigramo dobro i kada smo u formi, nema razloga da se plašimo bilo kog rivala. Biće neizvesno, ali nema razloga da ne budemo optimisti", zaključio je Stanković.  

Podsećanja radi, Bata Mirković je zaradio crveni karton, a njegov potez je opevan.

Prvi meč između tadašnje Jugoslavije i Hrvatske odigran je u Beogradu 18. avgusta 1999. i završen je rezultatom 0:0. U revanšu u Zagrebu u poslednjem kolu kvalifikacija 9. oktobra 1999. bilo je 2:2.


Hrvati su poveli, ali smo mi preokrenuli na 2:1. Nedugo potom Zoran Mirković je napravio potez kojim je ušao u istoriju. Uhvatio je Roberta Jarnija za međunožje i zaradio direktan crveni karton.


Kad je Mario Stanić izjednačio na 2:2 u 47. minutu uplašili smo se da momci u plavim dresovima neće izdržati. Oni su, međutim, zaigrali bolje nego u prvom poluvremenu i samo zahvaljujući sreći Hrvati su ostali neporaženi. Ipak, slaba im je to bila uteha, jer bod je značio da ostaju treći, a da ugođaj za nas bude potpun pobrinuo se reprezentativac Makedonije i fudbaler Zagreba Goran Stavrevski. On je u 90. minutu izjednačio na 1:1 protiv Irske i tako nam overio vizu za direktan plasman na EP.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.07.2011. 13:04
gde ste milioneri i veliki Srbi da pomognete narodu na KiM??
Ponedeljak 01.08.2011. 00:06
Ljudi, ako netko ima talenta za texas-holdem poker(on line) i ima malo vremena i volje, može zaigrati bez uloženog dinara sa početnim kapitalom 50$. Naravno potrebno je imati i malo soli u glavi... Samo unatrag 40ak dana zaradio sam blizu 4000$ (3859.88), iako sam dosad texas-holdem gledao samo na TVu. Ne gledajte THP kao kockarsku igru već kao sport, uključite mozak i primenjujte strategije i vrlo lako bi vam se moglo dogoditi da otkrijete u sebi izvrsnog i profitabilnog igrača .. Evo probajte, tko zna... http://www.pokerstrategy.com/uNKTBL Odgovori iz kviza uplodani su na ovom linku: http://www.4shared.com/file/q-gEjRyP/Pokerstrategy_odgovori_NL_BIG_.html
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online