Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 10.07.2011.
12:51
Vestionline, Press A

Lukić na pragu Arsenala

Novo srpsko fudbalsko čudo od deteta, Nenad Lukić (18), mogao bi ovog leta da postane član Arsenala!

Nenad Lukić

Juniorski reprezentativac Srbije nedavno je iz Partizana prešao u Lokomotivu iz Plovdiva, ali su ga vrlo brzo primetili skauti „tobdžija" i uskoro bi trebalo da po želji Arsena Vengera dođe na probu u slavni londonski klub.

O kakvom je talentu reč govori podatak da se mladi Srbin pored Arsenala nalazi i na meti Čelsija i Mančester junajteda, čiji su skauti na nedavnom turniru u Norveškoj procenili da je Lukić vrhunski talenat.


Arsen Venger, koji ima izuzetan osećaj za otkrivanje igrača, prvi je reagovao na informacije skautske službe svog kluba i zatražio od njih da srpskog juniora dovedu na probu. Njegova cena je trenutno 132.000 funti, a stručnjaci uveravaju da bi uskoro mogao da vredi milione. Za njega su se ove godine interesovali i mnogi drugi jaki evropski klubovi, poput Olimpijakosa i nemačkog Hofenhajma.  

Zanimljivo je da je Lukić ponikao u Omladinskoj školi Partizana u Teleoptiku, gde nije pokazivao vanserijski talenat, ali je fudbalski „eksplodirao" na nedavnim kvalifikacijama za EP u Norveškoj, kada je postigao šest od deset golova za Srbiju i praktično odveo „orliće" na Evropsko prvenstvo. Tada je, nažalost, već bio igrač Lokomotive.

Nenad Lukić
Datum i mesto rođenja:

2. septembar 1992. u Beogradu
Visina/težina: 181 cm/72 kg
Pozicija u timu: vezni red
Karijera: mlađe kategorije Partizana, 2010. Teleoptik (14 utakmica, 3 gola), 2011. Lokomotiva Plovdiv (3 utakmice, 1 gol).
Reprezentacija: kadetska selekcija (11 utakmica, 2 gola), omladinska selekcija (5 utakmica, 6 golova)

Direktor Omladinske škole Partizana Nedeljko Kostić smatra da je Nenad Lukić talentovan fudbaler, ali tvrdi da za njegov odlazak iz Partizana nije kriv klub, već roditelji ili menadžer mladog igrača.


"Takvih slučajeva u poslednje vreme ima dosta i nažalost biće ih još više, a odgovornost je na roditeljima i menadžerima. Nenad je imao 18 godina kada je igrao za Teleoptik, a ako je želeo da igra jednog dana za Partizan, onda je morao nešto i da pokaže. Lično smatram da je veoma talentovan i mnogo sam očekivao od njega. Ipak, imao je igračku krizu, pa se onda izvukao, ali ne onako kako smo očekivali. Njega niko nije terao iz kluba, već je to verovatno bila inicijativa menadžera. Da je ostao, imao bi vremena i prostora da dokaže da li je igrač za prvi tim, a biti fudbaler Partizana nije mala stvar", rekao je Kostić za Press.

On je još rekao da interesovanje klubova kao što su Arsenal, Čelsi ili Mančester junajted za Lukića i jeste i nije iznenađenje.

"I jesam i nisam iznenađen, ali recimo da sam više iznenađen. Nisam siguran koliko su svi ti navodi istiniti, jer menadžeri znaju da "podivljaju" i da od njih poteknu takve priče. Ako se desi da Lukić završi u nekom od tih klubova, onda ću priznati da smo pogrešili i da smo uradili lošu procenu, ali za sada smatram da nije iskoristio šansu u Teleoptiku", podvukao je Kostić.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.08.2011. 13:54
a prag kao balvan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online