Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 21.06.2011.
11:44
Vestionline, Kurir A

Džajić: Jaka Zvezda lek za Srbe

Dragan Džajić deli mišljenje Vuka Jeremića i smatra da će Crvena zvezda ponovo biti jaka kad država Srbija stane na noge. Legenda crveno-belih i najbolji jugoslovenski fudbaler svih vremena zamera Jeremiću što on i ostali političari zvezdaši nisu sprečili urušavanje kluba u poslednjoj deceniji.

Džaja se slaže sa Jeremićem

Vuk Jeremić je u intervjuu za magazin Zvezda Srbija rekao da su Zvezda i Srbija veoma bliske i vezane, te da su prošle golgotu.


"Slažem se s onim što je ministar Jeremić rekao za Zvezdu i Srbiju. To je jednostavno neraskidivo i nešto što se samo po sebi poistovećuje", rekao je za Kurir Dragan Džajić i dodao:

"Crvena zvezda je zaista bila jaka, na radost Srbije i čitave Jugoslavije. To je nešto što mi u Srbiji stalno treba da ističemo".


Legendarni Džaja se zatim prisetio osamdesetih godina prošlog veka, kad je s Vladimirom Cvetkovićem stvarao ekipu koja je 1991. godine osvojila Kup šampiona i postala svetski prvak:

"Kad smo bili prvaci Evrope i sveta, postali smo primer i uzor državi, što su nam priznavali tadašnji političari. Mi u Zvezdi tada smo postavili standarde, što je malo ko u društvu mogao da prati".

Dragan Džajić nije izdržao da ne pomene golgotu Crvene zvezde u poslednjoj deceniji.

"Drago mi je što je Vuk Jeremić zvezdaš i što to tako ponosno ističe. Ipak, zameram njemu i ostalim srpskim političarima to što svojim uticajem nisu sprečili neke ljude koji su činili sve da uruše i unište Crvenu zvezdu. Bilo je mnogo bočnih udara, a ja sam na svojoj koži osetio da se uspeh u Srbiji ne prašta", zaključio je Džajić. 

Dragan Džajić smatra da srpski sport poslednjih godina ne zna za uspeh.


"Osim uspeha Novaka Đokovića, Srbija nema nijedan vredan sportski rezultat u svetu. Neki pričaju da je ulazak u Ligu šampiona ravan osvajanju Kupa šampiona. To govore iz zavisti ili što ništa ne znaju. Zato sam još više ponosan na moju Crvenu zvezdu, na dominaciju u SFRJ, te na Bari i Tokio", smatra Dragan Džajić.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.06.2011. 01:57
Dzajo, svaka cast legenda si ali si brate upropastio Zvezdu. Unistio si je do dna. Da nam se ovi iz komsiluka nesrecnici isprdjuju.
Četvrtak 23.06.2011. 09:14
Не могу да схватим неке ствари у нашем спорту. Ни то што звездаши толико кукају на државу. Ако сам добро схватио ових дана је једино регуларно када је "звИзда" првак у неком спорту али ако је било ко други (нарочито Партизан) ту се краде, отима, гепекује, врше притисци... Сви заборављају године Миљана Миљанића и колико је он "непристрасан" био. @Матија је ли та утакмица из сезоне када су вама дали да играте куп шампиона а нама касније вратили титулу? Пошто сте тих година очигледно само ви могли играти куп шампиона комуњаре једне.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online