Utorak 21.06.2011.
11:44
Vestionline, Kurir

Džajić: Jaka Zvezda lek za Srbe

Džaja se slaže sa Jeremićem

Vuk Jeremić je u intervjuu za magazin Zvezda Srbija rekao da su Zvezda i Srbija veoma bliske i vezane, te da su prošle golgotu.


"Slažem se s onim što je ministar Jeremić rekao za Zvezdu i Srbiju. To je jednostavno neraskidivo i nešto što se samo po sebi poistovećuje", rekao je za Kurir Dragan Džajić i dodao:

"Crvena zvezda je zaista bila jaka, na radost Srbije i čitave Jugoslavije. To je nešto što mi u Srbiji stalno treba da ističemo".


Legendarni Džaja se zatim prisetio osamdesetih godina prošlog veka, kad je s Vladimirom Cvetkovićem stvarao ekipu koja je 1991. godine osvojila Kup šampiona i postala svetski prvak:

"Kad smo bili prvaci Evrope i sveta, postali smo primer i uzor državi, što su nam priznavali tadašnji političari. Mi u Zvezdi tada smo postavili standarde, što je malo ko u društvu mogao da prati".

Dragan Džajić nije izdržao da ne pomene golgotu Crvene zvezde u poslednjoj deceniji.

"Drago mi je što je Vuk Jeremić zvezdaš i što to tako ponosno ističe. Ipak, zameram njemu i ostalim srpskim političarima to što svojim uticajem nisu sprečili neke ljude koji su činili sve da uruše i unište Crvenu zvezdu. Bilo je mnogo bočnih udara, a ja sam na svojoj koži osetio da se uspeh u Srbiji ne prašta", zaključio je Džajić. 

Dragan Džajić smatra da srpski sport poslednjih godina ne zna za uspeh.


"Osim uspeha Novaka Đokovića, Srbija nema nijedan vredan sportski rezultat u svetu. Neki pričaju da je ulazak u Ligu šampiona ravan osvajanju Kupa šampiona. To govore iz zavisti ili što ništa ne znaju. Zato sam još više ponosan na moju Crvenu zvezdu, na dominaciju u SFRJ, te na Bari i Tokio", smatra Dragan Džajić.

2024 © - Vesti online