Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.05.2011.
22:48
Vestionline A

Porto osvojio Ligu Evrope

Fudbaleri Portoa osvojili su Ligu Evrope, pošto su u finalu u Dablinu savladali ekipu Brage rezultatom 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Radamel Falkao u 44. minutu.

Porto zasluženo slavio u Ligi Evrope

Prvu šansu na utakmici imala je Braga. Kustodio prihvatio je loptu na ivici protivničkog šesnaesterca, a onda je iz okreta volejom šutirao u bliži desni ugao gola Heltona, međutim, lopta je prošla pored stative. Tri minuta kasnije šansa za Porto. Hulk je prevario Silvija, a potom se sjurio ka protivničkom golu. Fudbaler Porta je odlično šutirao, ali je njegov udarac završio pored gola.

Porto je u prvih 20-ak minuta imao više od igre. Braga se uglavnom branila i pokušavala da zadrži igru na sredinu terena. Ozbiljnijih akcija igrača oba tima nije bilo do 38. minuta. Guarin je iskoristio grešku odbrane Brage i krenuo sam prema protivničkom šesnaestercu, ali je napravio prekršaj u napadu i akcija Porta je morala da bude zaustavljena.

Porto je poveo u 44. minutu pogotkom Radamela Falkaoa. Guarin je odlično centrirao sa desne strane, a Falkao je glavom sa nešto više od 10 metara pogodio mrežu Brage. On je večerašnjim golom stigao do 18. pogotka u ovosezonskoj Ligi Evrope, što je rekord postavljen u okviru evropskih takmičenja.

Trener Brage Domingos Pasiensija napravio je dve izmene u poluvremenu, a Mosora je već u 46. minutu propustio priliku da svom timu donese izjednačenje. On je izašao sam ispred Heltona, ali je umesto gola pogodio nogu golmana Porta. Braga je u drugom poluvremenu zaigrala angažovanije, a Porto je pokušavao iz kontranapada da postigne još jedan gol. Golman Porta je odlično intervenisao u 57. minutu, pošto je izleteo na 20-ak metara od gola i sprečio Limu da Bragi donese izjednačenje.

U narednih 15-ak minuta igralo se uglavnom na sredinu terena. Porto je u 71. minutu propustio veliku priliku da uveća vođstvo. Hulk je odlično uposlio Varelu, koji sa svega pet metara nije uspeo da pogodio mrežu Brage. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, a Porto je zasluženo došao do novog evropskog trofeja.

Porto je 2003. osvojio Kup UEFA, koji je pre nekoliko godina prerastao u Ligu Evrope. Ovaj klub je dva puta bio najbolji u Ligi šampiona (1987. i 2004. godine), kao i u Evropskom Superkupu (1987) i Interkontinentalnom kupu (1987, 2004).

Ove sezone Porto je osvojio nacionalni šampionat bez poraza i sa samo tri nerešene utakmice, sa prednošću od preko 20 bodova u odnosu na drugoplasiranu Benfiku. Ova ekipa igraće i u finalu portugalskog Kupa protiv Vitorije Setubal.

Porto - Braga 1:0 (1:0)
(Falkao 44')


Žuti kartoni: Sapunaru 48', Helton 90' - Viana 23', Silvio 30', Miguel Garsija 52', Mosoro 59', Kaka 80' Stadion: Dablin arena u Dablinu. Gledalaca: 60.000. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)


Porto: Helton, Sapunaru, Rolando, Otamendi, Alvaro Pereira, Guarin (od 73' Beluski), Fernando, Žoao Mutinjo, Hulk, Varela (od 79' Hames Rodrigez), Falkao. Trener: Andre Viljas-Boaš.


Braga: Artur, Miguel Garsija, Rodrigez (od 46' Kaka), Paulao, Silvio, Kustodio, Vandinjo, Alan, Ugo Viana (od 46' Mosoro), Paulo Cesar, Lima (od Mejong 66'). Trener: Domingos Pasiensija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online