Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.12.2009.
12:32
Đ. Pajić - Vesti A

Rajevac: Gana i Srbija idu dalje

Srpski stručnjak Milovan Rajevac, selektor nacionalnog tima Gane, kaže da je mogao da bira najpre bi izbegao grupu D, a zajedno sa svojim prijateljem i zemljakom iz Užica, selektorom Srbije Radomirom Antićem, prihvatao je sve kombinacije osim da se dva tima sretnu u prvoj fazi.

Milovan Rajevac smatra da Srbija i Gana prolaze grupnu fazu takmičanje na Mondijalu u Južnoj Africi

- Nismo bez šansi u grupi sa Nemcima i Australijancima i verujem da će baš Srbija i moja selekcija proći dalje - bio je optimista u prvoj reakciji Milovan Rajevac.
 

Pre sportskog događaja godine u svetu Gana će imati još jedan težak ispit.
 

- Mondijalu još ne možemo da razmišljamo jer od 10. januara učestvujemo na kontinentalnom prvenstvu, Kupu Afrike. Od 1982. Gana nije bila šampion i idemo s ambicijom da to postanemo baš u Angoli. U grupi smo sa Obalom Slonovače, takođe favoritom, zatim Togoom i Burkinom Faso. Kad se "ohladimo" od Kupa Afrike, igrači nam se vraćaju u Evropu i pitanje je u kakvom će stanju i formi doći u junu na pripreme za prvenstvo sveta. Evo, sada je neizvesno igranje trojice standardnih igrača u Angoli, a kapiten Stiven Apija javio je da je povređen.

Učio od Antića
 

Posle žreba u Kejptaunu Rajevac se ponovo sreo sa Antićem i s njim i ostalim članovima srpske delegacije dočekao zoru.
 

- Bila je tu mala srpska kolonija, došao je i Bora Milutinović i svima je bilo krivo što ćemo se sresti u grupi, već u prvoj utakmici. Šta smo mogli da kažemo? Antić je iskusan fudbalski vuk, od njega sam učio i usvajao filozofiju igre, možemo svi da mu zavidimo na onome što je postigao - iskreno kaže Rajevac.


 

Ipak, razmišljanje o Mondijalu nije sasvim potisnuto.

- Na žrebu je sve išlo po planu dok iz četvrtog šešira nismo izvukli Srbiju. Govorio sam ranije da bih voleo da se sretnemo, ali u završnici prvenstva. Ipak, ne znači da će jedan od nas morati da otpadne. Sledećih meseci ćemo snimati rivale. O Nemcima znamo dosta, jaki su u špicu, gde imponuje igra Gomeza. U veznom redu su po tradiciji jaki, ali ništa zato. O Srbiji je dovoljno reći da je bila prva u veoma jakoj grupi. Australija? Ona je za nas najveća nepoznanica, ali potrudićemo se da je do juna potpuno skeniramo - kaže Rajevac.
 

Aduti Gane su internacionalci rasuti po vrhunskim evropskim klubovima...
 

- Prvi je Apija, drugi Džon Mensa iz Sanderlenda i treći Majkl Esijen. Tu su još Muntari iz Intera, Pejntsil iz Fulama...
 

Uz iskusne asove Rajevac se oslanja i na prvake sveta u konkurenciji do 21 godine.
 

- Iz tog sastava, koji je prošlog meseca u finalu pobedio Brazil, uvrstio sam sedmoricu u A selekciju. Sada sam pozvao i osmog, Dominika Adiju, koji je član Milana i proglašen je za najboljeg igrača na svetu među vršnjacima.
 

Gledajući po linijama, snaga Gane leži u srednjem redu.
 

- Vezni igrači su proslavili Ganu i danas su okosnica reprezentacije. Uz Esijena i Apiju, tu su Asamoa i Muntari. Na golu je iskusni Kingston iz Vigana, a jaki smo i u drugim linijama.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online