Ponedeljak 07.12.2009.
12:32
Đ. Pajić - Vesti

Rajevac: Gana i Srbija idu dalje

Milovan Rajevac smatra da Srbija i Gana prolaze grupnu fazu takmičanje na Mondijalu u Južnoj Africi

- Nismo bez šansi u grupi sa Nemcima i Australijancima i verujem da će baš Srbija i moja selekcija proći dalje - bio je optimista u prvoj reakciji Milovan Rajevac.
 

Pre sportskog događaja godine u svetu Gana će imati još jedan težak ispit.
 

- Mondijalu još ne možemo da razmišljamo jer od 10. januara učestvujemo na kontinentalnom prvenstvu, Kupu Afrike. Od 1982. Gana nije bila šampion i idemo s ambicijom da to postanemo baš u Angoli. U grupi smo sa Obalom Slonovače, takođe favoritom, zatim Togoom i Burkinom Faso. Kad se "ohladimo" od Kupa Afrike, igrači nam se vraćaju u Evropu i pitanje je u kakvom će stanju i formi doći u junu na pripreme za prvenstvo sveta. Evo, sada je neizvesno igranje trojice standardnih igrača u Angoli, a kapiten Stiven Apija javio je da je povređen.

Učio od Antića
 

Posle žreba u Kejptaunu Rajevac se ponovo sreo sa Antićem i s njim i ostalim članovima srpske delegacije dočekao zoru.
 

- Bila je tu mala srpska kolonija, došao je i Bora Milutinović i svima je bilo krivo što ćemo se sresti u grupi, već u prvoj utakmici. Šta smo mogli da kažemo? Antić je iskusan fudbalski vuk, od njega sam učio i usvajao filozofiju igre, možemo svi da mu zavidimo na onome što je postigao - iskreno kaže Rajevac.


 

Ipak, razmišljanje o Mondijalu nije sasvim potisnuto.

- Na žrebu je sve išlo po planu dok iz četvrtog šešira nismo izvukli Srbiju. Govorio sam ranije da bih voleo da se sretnemo, ali u završnici prvenstva. Ipak, ne znači da će jedan od nas morati da otpadne. Sledećih meseci ćemo snimati rivale. O Nemcima znamo dosta, jaki su u špicu, gde imponuje igra Gomeza. U veznom redu su po tradiciji jaki, ali ništa zato. O Srbiji je dovoljno reći da je bila prva u veoma jakoj grupi. Australija? Ona je za nas najveća nepoznanica, ali potrudićemo se da je do juna potpuno skeniramo - kaže Rajevac.
 

Aduti Gane su internacionalci rasuti po vrhunskim evropskim klubovima...
 

- Prvi je Apija, drugi Džon Mensa iz Sanderlenda i treći Majkl Esijen. Tu su još Muntari iz Intera, Pejntsil iz Fulama...
 

Uz iskusne asove Rajevac se oslanja i na prvake sveta u konkurenciji do 21 godine.
 

- Iz tog sastava, koji je prošlog meseca u finalu pobedio Brazil, uvrstio sam sedmoricu u A selekciju. Sada sam pozvao i osmog, Dominika Adiju, koji je član Milana i proglašen je za najboljeg igrača na svetu među vršnjacima.
 

Gledajući po linijama, snaga Gane leži u srednjem redu.
 

- Vezni igrači su proslavili Ganu i danas su okosnica reprezentacije. Uz Esijena i Apiju, tu su Asamoa i Muntari. Na golu je iskusni Kingston iz Vigana, a jaki smo i u drugim linijama.

2024 © - Vesti online