Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.04.2011.
13:27
Vestionline, Žurnal A

Kleo: Kina kao sa druge planete, srećan sam

Zakleo se Kleo da će opravdati epitet najskupljeg igrača u istoriji kineskog fudbala, a da impresivnu seriju golova nastavi na novom radnom mestu bilo mu je dovoljno samo startnih 90 minuta.

U subotu, na početku Premijer lige, postigao je pobedonosni gol protiv Dalijana (1:0), odmah stavivši do znanja da će biti pojačanje vredno najvišeg plasmana.

"Sjajno je krenulo, kako da ne budem srećan", oseća se zadovoljstvo u glasu Kleverson Gabrijel Kordova Kleo, a prenosi Žurnal.

"Uživam u novom klubu, sve je sjajno, a pobedom na startu potvrdili smo visoke ambicije".


One, bez obzira na činjenicu da je reč o povratniku u Premijer ligu (pre dve godine izbačen zbog nameštanja utakmica), imaju karakter – šampionskih. Tome u prilog da su nove gazde stale i uz ženski odbojkaški klub istog imena koji se u nedelju okitio titulom.

"Po povratku u elitni rang, Gvangžu je preuzela građevinska kompanija, uložila dosta novca, posle čega je uprava dovela pojačanja. Uz mene su stigla i trojica reprezentativaca Kine i jasno nam je stavljeno do znanja da se borimo za pehar. Gazde su predstavile plan da se naredne sezone takmičimo u Ligi šampiona Azije. Samo ih to zanima".


Svaki dan uz Partizan


Iako na drugom kraju sveta, Kleo redovno prati dešavanja u Partizanu.

 

"Svaki dan otvaram sajt crno-belih, čitam štampu na Internetu, znam da smo za vikend pobedili Borac 2:0 i da nas u sredu očekuje derbi u Kupu. I znate šta: ne zanima me ni remi, ni minimalan poraz. Partizan opet mora da pobedi", "naredio” je Kleo iz Kine.

Gvangžu Evergrande pokušaće da preotme titulu aktuelnom vladaru, Šandongu, koji je svojevremeno do prvog mesta doveo Ljubiša Tumbaković.

"Fudbal u Kini je drugačiji nego u Srbiji. Igra se neuporedivo opuštenije, maltene relaksirajuće. Nema pritiska, sve je zapravo velika zabava. Ovde najpopularniji sport nije samo biznis, nego i šou".


U to se brazilski centarfor uverio na otvaranju prvenstva, kad je na spektakularan način napravljena uvertira za trijumf.

"Pre meča na centar je izašlo nekoliko plesnih grupa, izveli su program od kojeg zastaje dah, potrudili se da gledaocima priušte zadovoljstvo i pre nego što je utakmica počela. Potom su na scenu stupili fudbaleri, pa se fešta samo nastavila".

Pitali smo Gabrijela Klea kakva je atmosfera na tribinama, podsećajući da je u Srbiji obično igrao pred 5.000 navijača i dobili očekivan odgovor.

"U subotu je stadion bio krcat, okupilo se 30.000 naših pristalica, sve vreme su pevali, aplaudirali, klicali. Po brojnosti premašuju Grobare koji se okupljaju na običnim utakmicama, ali ne mogu da se porede sa navijačima Partizana kad je u pitanju privrženost klubu, odanost. Ne krijem, lepo je i ovde, obasut sam pažnjom, mada ono što sam doživeo u Beogradu pamtiću za ceo život".

Druga planeta


Kina je, priznaje to i nova devetka "tigrova”, druga dimenzija u svakom smislu tih reči.

 

"Gvangžu je grad budućnosti, to ne može rečima da se opiše, morate da dođete da biste se uverili u moje reči. Kao da sam se preselio na drugu planetu. Želeo sam takav izazov i nije mi žao što sam odabrao Kinu. Supruga Kleidi i sin Enrike su se navikli na novi život, imamo i dovoljno brazilskih restorana, hrana nije problem. Još samo da naučimo jezik i sve će da bude u redu", smeje se Gabrijel Kleo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online