Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.04.2011.
14:22
Beta A

Partizan i Vojvodina favoriti pred revanše polufinala Kupa

Treneri Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i Slobode Sevojno ocenili su u ponedeljak da njihovi timovi imaju šansu da se nađu u finalu fudbalskog Kupa Srbije, bez obzira na rezultat iz prvog meča.

Robert Prosinečki

"Da se ne lažemo, Partizan ima veliku prednost, ali ja sam optimista i pored dva gola zaostatka. U fudbalu je sve moguće, tako da ćemo dati sve od sebe. Neka bude i 2:0 za nas, pa da penali odluče pobednika", rekao je novinarima trener Zvezde Robert Prosinečki.

U polufinalnim mečevima Kupa Srbije nema produžetaka, već se u slučaju nerešenog rezultata posle dva meča izvode penali.

Crvena zvezda u sredu od 17.00 na svom terenu dočekuje Partizan koji je u prvom meču pobedio sa 2:0, dok će u Novom Sadu u 14.00 Vojvodina igrati protiv Slobode Sevojno koju je prethodno savladala sa 2:1.

Prosinečki je dodao da nije razmišljao da li će nagraditi nekog igrača u slučaju da njegovom timu donese plasman u finale, kao što je to uradio trener Partizana Aleksandar Stanojević kada je posle prvog meča poklonio automobil napadaču Princu Tejgu.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević rekao je da mu je "opsesija da Partizan postigne gol u revanšu". 

"Znamo šta nas čeka na Marakani, ali imamo jasan cilj i strategiju po kojoj ćemo igrati. Ne odstupamo od našeg načina igre. Nećemo se braniti, jer nam je jedina želja da što pre damo gol", rekao je Stanojević.

On je dodao da "ne veruje" da će jučerašnji napad na igrače njegovog tima Prinsa Tejga i Dominika Adiju uticati na to da njih dvojica propuste utakmicu.

Za razliku od prvog polufinalnog duela, ovaj put Prosinečki i Stanojević nisu saopštili sastave timova jer, kako kažu, "određeni igrači imaju probleme sa povredama".

Napadač Crvene zvezde Andrija Kaluđerović ocenio je da Partizan nije u prednosti samo zbog pobede od 2:0, već i zato što Zvezda tri godine nije "slavila" protiv najvećeg rivala.

"Partizan ima dobar rezultat i psihološku prednost, ali daćemo sve od sebe da pobedimo. Ako u tome ne uspemo nije ništa strašno, tu je prvenstvo", rekao je Kaluđerović.

Jedan od najiskusnijih u timu Partizana Saša Ilić istakao je da od utakmice očekuje spektakl.

"Puni smo samopouzdanja. Ako odigramo na nivou od prethodnih mečeva idemo u finale", dodao je Ilić.

Vojvodina će u sredu u Novom Sadu pokušati da izbori svoje peto učešće u finalu Kupa Srbije, dok Sloboda Sevojno traži drugi prolaz u završnicu turnira.

Trener Vojvodine Zoran Milinković rekao je da njeogovi igrači neće prepotentno uči u meč.

"Poštujemo rivala, ali verujemo u sopstvene mogućnosti. Ozbiljno pristupamo utakmici", istakao je Milinković.

Strateg gostujućeg tima Ljubiša Stamenković kazao je da se Vojvodina nalazi u još boljoj poziciji nego pred prvi susret.

"Nije se mnogo toga promenilo, osim što je Vojvodina još veći favorit. Oni su nastavili da ređaju pobede, a mi poraze. Što bi se šahovski reklo, Vojvodina ima kraljicu i dva topa prednosti", ocenio je Milinković.

Fudbaler Vojvodine Nikola Lazetić poručio je da će igrači novosadskog tima dati sve od sebe da se nađu u finalu. 

"Očekuje nas težak meč, jer će protivnik krenuti ambiciozno od početka. U tome vidim našu šansu", istakao je Lazetić i dodao da bi za rivala u finalu voleo da vidi Crvenu zvezdu, a ne Partizan.

Revanš utakmice polufinala Kupa Srbije igraju se u sredu, 6. aprila, dok je finale na programu 11. maja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online