Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 27.03.2011.
08:52
Vesti A

Gaspromnjeft preuzima crveno-bele!

Rusi planiraju da posle donošenja Zakona o sportu i već postojeće brige o fudbalskom klubu finansijski pomognu i ostale članove SD Crvena zvezda.

Ruski Gaspromnjeft u bliskoj budućnosti (po donošenju novog Zakona o sportu) planira da preuzme kontrolu nad Crvenom zvezdom, saznaje se iz izvora vrlo bliskih Vladi Srbije.

Petrolejski gigant je već generalnim sponzorstvom na pet godina, potpisanim pre godinu dana, nagovestio želje i ambicije. Rusima naruku ide i novi Statut Crvene zvezde, koji omogućava bilo kom članu kluba, pa i strancu, da bude predsednik i sprovede svoj program upravljanja. To će se po svoj prilici i dogoditi, možda ne odmah, već na izborima za godinu i po dana, samo ako novi Zakon o sportu, koji je još u skupštinskoj proceduri, omogući takav vid preuzimanja kluba.


U političkim, privrednim i sportskim krugovima se otvoreno priča da Rusi "kupuju" crveno-bele, a da to nisu prazne priče, postoje mnoge naznake: Ugovor o saradnji omladinskih škola Crvene zvezde i Zenita, finansijske injekcije u prelaznom roku i svim ostalim "teškim" situacijama, potvrđen preliminarni dogovor sa predsednikom Gasproma Aleksejem Milerom, oko kupovine projekta od Portugalaca i izgradnja novog stadiona, poseta premijera Rusije Vladimira Putina, velikog Milerovog prijatelja i navijača Zenita, a od srede i počasnog člana Zvezde.


Gaspromnjeft će, predviđa se, odmah sanirati polovinu duga Crvene zvezde od deset miliona evra, a preostali deo duga prema bankama u Srbiji refinansirati kroz svoju, rusku banku Gasprombank. Funkcionisanje kluba biće na principu Zenita, kojeg su kupili 2005. i za samo pet godina ulaganjima u trenere (Petržala, Advokat, Spaleti) i igrače popeli ga 2008. na postolje Lige UEFA, osvojili Superkup Evrope, dve titule i Kup u Rusiji.


U Crvenoj zvezdi mudro ćute na ovu temu, generalni sekretar Andrija Kleut je "politički" odgovorio:


"Crvena zvezda radi transparentno i javno i ako budemo imali neke nove vesti o produbljivanju i proširivanju saradnje sa Gaspromnjeftom, obavestićemo javnost..."


Crvena zvezda je po imenu i trofejima najveći klub kojim bi Rusi iz ovog koncerna upravljali i, uz izgradnju modernog stadiona, vrednog više stotina miliona evra, plan je da ga vrate u vrh evropskog fudbala.

Preuzimanjem fudbalskog kluba profitiralo bi i Sportsko društvo, pošto postoji mogućnost da Gaspromnjeft finansira i jedan deo troškova Zvezdine velike porodice.  

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online