Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.03.2011.
14:56
E. V. A

Stanković: Ne damo trofeje!

"Početak sezone nije mnogo obećavao, ali su kasnije stvari došle na svoje mesto, branićemo sve naše pehare do poslednjeg trenutka", kaže naš reprezentativac Dejan Stanković.

Deki se oporavio i preporodio Inter

Pored Žigića mnogo razloga za zadovoljstvo ovih dana ima i Dejan Stanković sa svojim Interom. Kapiten "orlova" se oporavio od povede i dobrim igrama najavio prolećno buđenje "nero-azura".


Istina, u Ligi šampiona je doživljen poraz u Milanu od Bajerna (0:1) i čeka se neizvestan revanš u Minhenu, ali poslednje igre Intera (10 pobeda na 12 poslednjih mečeva u Seriji A) pokazuju da se aktuelni prvak Italije, Evrope i sveta neće lako odreći nijedne krune osvojene prošle sezone. A braniće čak pet trofeja.


Uspesi italijanskog giganta zavise i od igara Dejana Stankovića, kojeg je "Gazeta delo sport" uvrstila u idealan tim Serije A s prosečnom ocenom na utakmicama 7,44.


"Početak sezone nije mnogo obećavao, ali su kasnije stvari došle na svoje mesto. "Gazeta" me je stavila u tim zato što su njeni izveštači procenili da sam igrao dobro u kontinuitetu, baš kao što je to bio slučaj i sa Kavanijem ili Etoom, na primer", kaže Dejan Stanković.

"Važno mi je samo da me do kraja šampionata zaobiđu povrede i da mogu da pomognem timu da odbranimo trofeje".


Imamo šanse protiv Bajerna

 

Stanković zna i kakav će pritisak doneti revanš meč Lige šampiona protiv Bajerna u Minhenu, ali da prednost Bavaraca iz prvog susreta ne znači i definitivan oproštaj od trofeja.
"To nikako! Razmišljamo kako da pobedimo i prođemo dalje. Naravno da je to veoma težak posao, ali siguran sam da naša ekipa zna koji je pravi put i da se nalazi na njemu. Liga šampiona je takmičenje koje se razlikuje od Serije A i naše šanse nisu nestale".

U Interu su svesni koliko je to težak posao, ali se ne plaše izazova.


"Imam previše iskustva u Seriji A da bih se plašio konkurencije, kao što i Inter ima kvalitet koji ne dozvoljava da se posustane".


Srpski as dobru igru ponovio je i u poslednjem kolu u kojem je pobeđena Sampdorija. Tada je dao i zanimljivu izjavu.


"Italijanski mediji su me pitali da prokomentarišem tu utakmicu i u šali sam rekao da su igrači Sampdorije parkirali avion ispred svog gola. Istina je da su i oni imali svoje šanse, ali bila je to trka s vremenom, nismo popuštali, čekali smo i konačno uspeli da nađemo put do njihovog gola u 73. i 90. minutu. Bili smo strpljivi od početka do kraja i na kraju smo nagrađeni za to".


Komšije su u ponedeljak dobile derbi protiv Napolija i ponovo pobegle, imaju pet bodova više.


"Milan je za sada u prednosti na tabeli, međutim, mi verujemo da ona nije nedostižna. Pitanje ko će biti šampion Italije sigurno će još neko vreme biti bez odgovora", ističe Stanković.


Sledećeg vikenda Inter dočekuje Đenovu, dok se u Torinu igra veliki debi između Krasićevog Juventusa i Milana. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online