Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 30.11.2010.
00:20
Vestionline A

Murinjo: Poraženi, a ne poniženi!

Trener madridskog Reala Žoze Murinjo nije krio razočaranje posle debakla njegove ekipe u "El Klasiku" (5:0), dok je trener Barselone Pep Gvardiola uprkos zadovoljstvu, odbio da ekipu koju predvodi nazove najboljom na svetu.

Trener domaćina na "Kamp Nou" Pep Gvardiola nije skrivao oduševljenje zbog konačnog rezultata protiv velikog rivala 5:0.

"Veoma sam zadovoljan. Ima još toliko toga da se igra u ovoj našoj ligi, ali mi je drago što smo priredili zadovoljstvo našim navijačima. Ovo je najbolji Real Madrid u poslednjih nekoliko godina, a mi smo ponovo bili bolji od njih. Da li smo najbolji na svetu? Ne, rano je da se to tvrdi. Vreme će dati odgovor na to pitanje", rekao je Gvardiola.

Trener kraljevskog kluba Žoze Murinjo rekao je da njegovi izabranici nisu uspeli da pariraju domaćinu, ali i da su bodovi protiv svih ekipa u šampionatu jednaki.

"Ništa nismo uradili kako treba u ovoj utakmici. Ništa se nije obistinilo od naših planova. Jedan tim je igrao na maksimalnom nivou, drugi veoma loše. Ovo je poraz, svakako ne poniženje", rekao je Murinjo posle debakla na "Nou Kampu".

"Prošle nedelje smo imali bod više, sada imamo dva manje. Uvek sam govorio da je Barselona gotov proizvod, za razliku od Reala koji tek treba to da postane. Prošle godine sam odavde otišao sa Interom takođe poražen, vratio sam se i onda smo mi stigli do finala Lige šampiona", kazao je Portugalac.

Murinjo je izjavio da je potrebno da se igrači što pre oporave od ubedljivog poraza.

"Potrebno je pokazati karakter. Kada osvojiš titulu, možeš da plačeš od sreće, ali kada primiš pet golova moraš da izađeš iz toga sa velikom voljom da treniraš, igraš i pobeđuješ", dodao je trener Madriđana.

Prvi čovek Reala Horhe Valdano nije hteo da poraz nazove debaklom, ali je priznao da igrači madridskog kluba nisu bili na dovoljno dobrom nivou da bi parirali velikom rivalu.

"Barselona je bila superiorna, i to od samog početka. Prvi gol su nam dali na vreme i nama je bilo jako teško da se od toga oporavio. Ipak, izgubili smo samo tri boda i nadamo se da ćemo se oporaviti. Imamo dobre igrače i odličnog trenera. Dakle, nije ovo fatalni udarac. Istina je da nismo očekivali ovako visok poraz i naravno da smo zbog toga razočarani, ali to ne znači da smo sada nezadovoljni svime što smo do ovog trenutka ostvarili. Imamo mladu ekipu i sa ovakvim lekcijama ona će sazrevati", rekao je Valdano.

Španski mediji: Barsin šamar Realu!

 

Vodeći sportski mediji u Španiji opisali su epilog 161. velikog derbija, naslovima "Šamar Murinju" i " Šamar Realu" uz poseban osvrt na činjenicu da je Murinjov tim samo jednom prišao golu za 90 minuta.

 

'El Mundo' je izašao sa naslovom "Remek-delo na Kamp nou", uz zanimljivu priču o navijaču Borhi Fernandezu koji je prošle nedelje nagrađen kartama za meč za baner "Murinjo, menjam poniženje za tvoju biografiju".

 

U akciji nagrađivanja najinteresantnijih banera koju je katalonski list pokrenuo na Fejsbuku, Fernandez je odneo pobedu u konkurenciji četiri banera, koji su pokazali da je bilo i jako dobrih prognozera: 'Novac ne kupuje sreću', 'Dobrodošli na petu lekciju o fudbalu', 'Murinjo ne zaslužuje ni uvredljiv transparent' i 'Imao sam san: 8:0 za Barsu'.

 

'Sport' je slično izašao sa naslovom “Šamar Murinju”, a u uvodnom delu teksta poentirao je sa rečenicom u kojoj se navodi da je publika na stadionu Barse prisustvovala "istorijskom pranju Reala" koji je dobio pet komada od najvećeg rivala prvi put posle 16 godina.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online