Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 23.01.2019.
08:54 >> 10:57h
Vestionline A

Ne može s Đokovićem ni razigrani Nišikori, a kamoli pola njega

Japanki teniser predao meč četvrtfinala jer nije mogao da trpi bolove u butini koji su posledica prethodnog maratonskog meča, naš as se u polufinalu sastaje s Francuzom Lukasom Pujom koji je u četvrtfinalu savladao Kanađanina crnogorskog porekla Miloša Raonića sa 7:6 (7:4), 6:3, 6:7 (2:7), 6:4.

Tanjug/AP
Kraj kakav je publika najmanje želela: Nišikori predaje meč Đokoviću

Đoković i Nišikori su proveli na terenu samo 52 minuta, a igrao je samo jedan od njih. Japanski teniser nije uspeo da se oporavi od napora iz osmine finala kada je sa Špancem Karenom Bustom vojevao 5.05 časova, a meč mu je pripao u super taj-brejku petog seta. Dan za predah, povratak svežine i saniranje povrede butine nije mu bio dovoljan.

Ali, s kakvim je samopouzdanjem i mirnoćom Đoković krenuo od prvog poena, teško da bi izostala i njegova 15. uzastopna pobeda protiv Nišikorija, koji je odstupio pošto je naš as drugim brejkom poveo s 4:1 u drugom setu. Prvi mu je, takođe s dva gema osvojena na protivnikov servis, pripao sa 6:1.

Tanjug/AP
 
 
 

II set

4:1 - Još jedan brejk naterao je Nišikorija da se više ne muči. Predao je meč.

3:1 - I ovaj gem bez izgubljenog poena.

2:1 - Naš as bez izgubljenog poena dolazi i do prvog brejka u drugom setu. Nišikori je nemoćan, nespreman da izdrži ove napore. Da li će se odlučiti da preda meč?

1:1 - Đokoviću drugi uzastopni servis-gem bez izgubljenog poena.

0:1 - Nišikoriju je ukazana pomoć, a na terenu prvi dolazi do gema u drugom setu.

I set

Nišikori je pod tretmanom fizioterapeuta između dva seta

6:1 - Naš as ubedljivo do prvog seta. U ovom gemu bez izgubljenog poena. Nišikori očigledno trpi posledice petočasovnog maratona u osmini finala.

5:1 - Đoković ima i dva brejka prednosti. I u ovom Nišikorijevog gemu se igralo na razliku, s dva izjednačenja, a naš as je u gem pretočio prvu brejk-loptu.

4:1 - Dve Đokovićeve greške iz forhenda i smeč u aut nisu koštale našeg asa. Nišikori je izjednačio, ali su Novaku pripala dva poena na razliku.

3:1 - Nišikori probija led. I u ovom njegovom servis gemu dva puta je bilo izjednačenje. Đoković vrši pritisak, pokušavajući da poremeti stabilnost protivnika loptama u dubinu.

3:0 - Đoković je krenuo s mnogo samopouzdanja i s velikom mirnoćom. U ovom gemu je imao i jedan as, a jedini poen koji je Nišikori uzeo bila je dvostruka servis-greška našeg asa.

2:0 - Novak već dolazi do brejka. Dva puta je bilo izjednačenje u prvom servis gemu Nišikorija. Đoković je prednost stekao sjajnom bekhend paralelom, a u sledećem poenu pogrešio je japanski teniser.

1:0 - Đokovićev siguran početak.

Meč je počeo. Prvi servira Đoković

Da vidimo koliko će Nišikorija da drži svežina posle maratonskog susreta sa Špancem Karenom Bustom u osmini finala (5.05 časova), koji je rešen u supet taj-brejku petog seta.

Lukas Puj, koji ima 24 godine, a na svetskoj listi zauzima 31. mesto, u prethodnih pet učešća u Melburnu nikada nije probio led, a sada je dogurao do polufinala. Četvrtfinalista je bio 2016. na Vimbldonu i Ju-Es openu, što mu je i najdalji domet na turnirima za grend slem do danas. Odnedavno njegov mentor-trener je proslavljena francuska teniseraka Ameli Morezmo.

Tanjug/AP
Radost Lukasa Puja...
Tanjug/AP
...i Ameli Morezmo

Đoković se s njim još nije sastajao. S Nišikorijem jeste čak 17 puta i na sva četiri najveća takmičenja belog sporta. Ne samo da vodi u pobedama s 15:2 nego mu je pripalo 14 poslednjih duela. Prethodni put mu je uzeo meru u polufinalu Ju-Es opena prošle godine sa 6:3, 6:4, 6:2.

Tada je Japan prvi put u istoriji imao predstavnike u polufinalu grend slema u obe konkurencije. Budući da je Naomi Osaka otišla dalje, a zatim postala i prva Japanka pobednica ikada, naš as se bio isprečio na putu i većeg japanskog podviga. Osaka je i u Melburnu ušla u polufinale pošto je savladala u četvrtfinalu sa 6:4, 6:1 Ukrajinku Jelinu Svitolinu. i igraće s Čehinjom Karolinom Pliškovom, koja je, spasavši četiri meč-lopte, pobedila Amerikanku Serenu Vilijams sa 6:4, 4:6, 7:5. Đoković, eto, ponovo stoji na drumu Japancima koji bi mogli da prvi put imaju polufinaliste i u muškom i u ženskom singlu i u Melburnu.   

Prvi polufinalni par u muškoj konkurenciji je Rafael Nadal (Španija) - Stefanos Cicipas (Grčka). U ženskom singlu sastaće se i Petra Kvitova (Češka) i Denijel Kolins (SAD). Prvi put ikada moguć je češki (čehoslovački) finale.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online