Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.05.2017.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline A

Prave stipse - od njih ćete teško izvući korist!

Galantnost odnosno širokogrudost, često je osobina koja neku određenu osobu prikazuje u lepom svetlu. Nasuprot tome, postoje i druge osobe koje su opozit navedenom. Kada neko toliko vidno štedi novac, i nije spreman da nekome pruži sitno zadovoljstvo, dobija epitet "stipse".

pixabay.com
 

Na sreću, malo horoskopskih znakova ima predispoziciju da do te mere čuva novac, ali sledeći znaci su zaista sposobni da odu u takvu krajnost:

Rak

Rak može da postane prava stipsa, iz prostog razloga zato što za njega galantnost nije neko naročito prirodno stanje. U osnovi oni u svojoj glavi imaju viziju da su oni te osobe kojima neko drugi treba da plati kafu, kupi čokoladu. Onda kada dođe konobar i treba da naplati, Rak može prirodno da se zbuni. Da pola sata traži novčanik, a možda čak i da ima "tremu", jer ne zna kako da se ponaša. Osim toga, često su i previše racionalni, pa važe za osobe koje definitivno u svakom trenutku znaju stanje na tekućem računu u "zadnju decimalu" i zapravo u jako malo situacija sebi dozvole izlet u neku vrstu vanrednog troška.

Vaga

Vaga je kraljica svih stipsa na ovom svetu! Apsolutni broj jedan, koji šteka pare, i skluplja na gomilu sve dok postoji. Vaga koja kaže da nema "slamaricu" u startu je slagala. Oni uvek imaju novac "sa strane", a neretko prave i zalihe hrane. Kupuju samo po akcijama, i tamo gde je ono što im treba najjeftinije. Zato i ne treba da čudi činjenica da se u restoranu ili kafiću, neće uhvatiti za novčanik. Njima je štednja potpuno prirodno stanje, i nekada u toj štednji umeju toliko da preteraju, da i sebi ne žele da priušte nešto što bi možda trebalo. Vaga ne voli osećaj kada ostaje bez novca, pa ni u kom slučaju ne želi da se u toj poziciji nađe, a zbog toga njihova bliska okolina može značajno da trpi, budući da neće imati nikakvu korist, niti zadovoljstvo u vidu materijalnih stvari.

Vodolija

Vodolija je stipsa iz potajnog straha da će nešto poći po zlu. Jednostavno, oni kao da imaju neki glas pored glave koji im konstantno govori "štedi"! Zbog toga oni često odu u ekstrem i nisu spremni da budu ni malo galantni. Najviše vole da uštede na tome što trebaju da priušte nekom drugom. Zbog toga Vodolija može da se druži sa jako malim brojem ljudi, jer će čak i druženje posmatrati kao svojevrsni trošak. Naročito ukoliko bi trebali da s vremena na vreme, plate neku kafu ili da kupe poklon za rođendan. Oni koji su bliski sa Vodolijom, često mogu biti frustrirani, količinom ne-galantnosti, koju ona emituje, ali će takođe i primetiti euforično stanje kada dobije neki poklon od drugih, pa će ih tada etiketirati kao tešku stipsu!

Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić © Astrosavet. Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Astro kuhinja!
ZVEZDE I MISTERIJE Najjači znakovi zodijaka!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online