Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.02.2017.
12:30
astrosavet.rs, Vestionline A

Astro analiza: Imate li predispozicije da postanete internet zavisnik?

Poročnost je nešto čime se astrologija dugo vremena bavila i baviće se još dugo vremena. Međutim, šta ćemo sa porocima modernog doba, u kakve spada internet? Sredstvo komunikacije koje je promenilo smer čovečanstva, doprinelo razvoju mnogih oblasti, olakšalo svakodnevnicu i komunikaciju, a koje opet ima i svoju mračnu stranu! Internet je mesto koje se može lako zloupotrebiti za zabavu, i takva vrsta zloupotrebe, nažalost u poslednje vreme nije retka.

pixabay.com
 

Bilo da neki pojedinac preko interneta igra nekakve igrice ili svoje vreme besumučno arči na društvene mreže, ukoliko se zaludi, ovo moćno sredstvo komunikacije može pretendovati da ovlada životom, a onda je zavisnost potpuna. Kao što postoji astro analiza predispozicija za alkoholizam, kocku, i druge poroke, ovog puta za vas predstavljamo analizu sklonosti za zavisnosti od interneta:

Ovan

Ovan ima izuzetno uključen racio i definitivno nije pobornik preteranog boravka u virtuelnom svetu. Njegova mašta koja se često vezuje za vizuelno, ne bi dozvolila da se internetom zaludi previše. On može voleti internet i koristiti ga u nekog lepoj i umerenoj formi, ali teško da će preterati i izgubiti kontrolu nad realnošću.

Bik

Bik koji bi imao Vatreni ili Vodeni podznak, mogao bi da pretenduje da se zaljubi u internet, jer će internet takvom Biku biti sredstvo razvitka mašte i doneti novu dimenziju života, koja će biti lepša i bolja, a takva dimenzija mu je primamljiva. Ako je Bik „dupla zemlja“ ili sa podznakom u „vazduhu“, teško da će preterati.

Blizanci

Blizancima je sve lepo i šareno, a na internetu i zaista preovlađuje obilje nekih boja, kontrasta, kao i informacija. Zato osobe rođene u ovom znaku moraju strahovito da vode računa da ne preteraju. Moguće je da čitave dane provode na interneru i da zapravo i ne shvate koliko vreme i sve ostalo pored njih protiče.

Rak

Rak je previše nežan i osetljiv, i kao takav može da postane pobornih društvenih mreža, naročito komunikacija preko iste, budući da im to može pružiti neku određenu dozu sigurnosti, kojom bi oni naposletku kroz korišćenje medijatora (internet) uspeli da makar malo poprave svoje, inače loše, samopouzdanje.

Lav

Lavovi teško da će početi da žive život na internetu, budući da su oni u osnovi sportski tipovi, koji vole da su stalno u pokretu i da angažuju svoje mišiće. Internet ih u tome samo sputava. Lav će koristiti internet u umerenoj formi, i ponekada se za neki njegov segment više zainteresovati, ali ne i preterati sve mere i granice.

Devica

Devica bi bila zavisnik od interneta, kada bi to pomoglo da napravi frizuru ili očisti kuću. Pošto to nije tako i Devica neće nikada da zapostavi svoje dnevne, ali i životne aktivnosti i obaveze zbog bilo čega, ona može samo da koristi internet da bi publikovala učinak svega što je radila, i kako bi promovisala sebe kao ličnost.

Vaga

Vage mogu na internetu zaista da zadovolje sve svoje potrebe za pozerajem. Još ukoliko naprave takvu „igricu“ da im se svi dive i da skupe gomilu „lajkova“, e onda će se zaista zaludeti. Međutim, Vaga je ipak mega-društvenjak i to onaj realni, pa teško da će baš previše vremena posvetiti virtuelnom, umesto realnom druženju.

Škorpija

Škorpija kao Škorpija, sklona preterivanju i porocima. Tako i internet može zloupotrebiti na onaj način baš kako ne bi trebalo. Da se to ne bi dogodilo, veoma je važno da data Škorpija uz sebe ima, u vidu partnera ili nekog bliskog, osobu koja će biti dovoljno racionalna da joj sugeriše da je dosta preterivanja.

Strelac

Strelac može u samo neki određeni segment interneta da se zaljubi, pa se čini da je za njega najprimamljiviji taj deo sa igricama. Veliko dete uspavano u odraslom Strelcu, naprosto može sa uživanjem da provodi sate i sate igrajući nekakve igre, i naprosto, ako se ne zauzda, posledice mogu biti velike.

Jarac

Jarac jako teško prihvata sve što može da se podvede pod neku vrstu novotarije, pa tako i internet. Jednostavno, male su šanse da se on za to zainteresuje u konkretnom smislu, da bi došao do toga da se stvori zavisnost. Jarac će iskoristiti sve prednosti interneta, ali ga to sredstvo nikada neće facinirati, ni zaludeti.

Vodolija

Vodolija kao previše osetljiva osoba za društvene odnose i komunikaciju, spas za svoje emotivno nesazrevanje i nesređeno stanje može pronaći na internetu. Na takav način, koristeći društvene mreže, može da pretera, i uništi i ono malo društvenog života što je nekada kod nje postojalo, a ne stvori ni jednu konkretnu ljubav koju traži.

Ribe

Ribe će naravno biti glavne zavodnice društvenih mreža, kao i u životu. Sve ono što rade u realnom životu, oni će raditi i na internetu. Međutim, jedini razlog zbog kog Ribe neće postati zavisne od interneta, iako će mu posvetiti previše vremena, jeste njihova lukavost koja će nadjačati „magiju“ interneta.

                                        Autor teksta. Astrolog. Katarina Anđelić. © Sva prava zadržana.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online