Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.06.2016.
12:30
S. Ban A

Horoskop određuje način buđenja

Ascendent ili podznak natalnog horoskopa predstavlja početak prvog polja i, pored položaja Sunca i Meseca, jedan je od najvažnijih podataka koje nam trenutak rođenja daje. Prvo polje predstavlja glavu, telo, način kako se predstavljamo, na koji prototip najviše ličimo, a vladar ovog polja ukazuje na to kakva će biti svaka naša prva reakcija, ona koja se odigrava u deliću sekunde koji nije pod upravom naše svesne volje. S druge strane, početak ovog polja, koji se, inače, zove ascendent, opisuje i trenutak buđenja svesti, kako prilikom rođenja tako i u svakodnevnom životu ovo je tačka između sna i jave.

zastavki.com
 

Polje koje prethodi ascendentu je 12. i ono predstavlja podsvesni deo naše ličnosti, ali i sam čin spavanja. Kako početak ovog polja opisuje način na koji se najlakše uspavljujemo, tako kraj ovog polja (koji predstavlja i početak prvog, tj. ascendenta), daje informaciju kako izgleda trenutak buđenja. Kako će to izgledati zavisi od toga da li se ovde nalazi neka planeta kao i kakve aspekte pravi. Međutim, uopšteno, sliku možemo dobiti i upotrebom osnovne astrološke simbolike koja je zasnovana na značenju astrološkog znaka u kome se ova važna tačka natalnog horoskopa nalazi.

Pa tako, ako je ascendent, ili podznak, u znaku Ovna - osoba se budi brzo, odmah skače iz kreveta. Prvi dodir s javom izaziva ljutnju i bes. Osobe sa podznakom Bika teško se bude, u krevetu slušaju jutarnje vesti i muziku, pa čak i doručkuju. Blizanci su prilikom buđenja pričaju i buncaju, a kada se razbude odmah su razdragani, brbljivi i veoma aktivni. Nikakvo izležavanje ne dolazi u obzir. Rak se teško budi jer je spavanje poligon iz carstva snova u kome se oni najbolje osećaju. Nakon buđenja, kao nakon napornog rada, prvo se hvataju za čašu vode.

Nervozne Vodolije

Kada se Vodolija budi nju čuje i komšiluk. Ustaje nervozna i hiperaktivna, ali i spremna za nove aktivnosti. Njoj nije potrebno dodatno vreme da bi se razbudila i rasanila. Ribe su prirodni vladari polja spavanja pa joj je buđenje kao povratak iz mrtvih. Jutro je obeleženo dilemom da li je još uvek u snu ili je sve oko nje java.

Lav obožava Sunce pa je njemu prvi dodir s javom neopisiva radost, naročito ako ga svetlost probudi. Pospanost mu je strana reč, a dan počinje spektakularnim protezanjem i zevanjem. Devici je sve posao, pa i čin spavanja i buđenja kojima pristupa smisleno i odgovorno. Trenutak dodira sa svešću obeležen je odgovornim skakanjem iz kreveta i mahnitim pripremama za obaveze koje mu sleduju taj dan. Vagi je njena neodlučnost najveći saveznik ujutru, jer, zbog odugovlačenja može biti u stanju da ceo dan provede u krevetu i pidžami. Ovo su jutarnji mrzovoljci koje ne treba dirati.

Škorpija, slično Ovnu, jutro počinje besno i turobno, osim ako je ne probudi seksualna aktivnost. Prelazak iz snova na javu za njih predstavlja povratak iz sveta mrtvih pa je stoga treba ostaviti na miru. Strelac se ujutru prvo uhvati za knjigu ili TV. Buđenje je lako i dan počinje dobrim raspoloženjem.

Jarac je ujutru usporen, buđenje je teško, a u mlađim godinama dan uvek počinje sa značajnim kašnjenjem i, slično Vagi, odlaganjem izlaska iz kreveta. Tek kasnije u životu za njega ustajanje postaje ritual i simbol samodiscipline i beskrajne odgovornosti koja ga odlikuje.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online