Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.12.2016.
10:48
A. Šišić - Vesti A

Stidljive nemani

Ljudima su čudovišta neophodna. Odvajkada su terorisali svet i bili glavni krivci u koje se upirao prst za sve nedaće. Najpopularnije čudovište 20. veka bila je Nesi iz Škotske. Nesi nije stidljiva, kako tvrde meštani u okolini Loh Nesa, pa je iz jezera izvirivala nebrojeno puta tokom svih ovih godina. Pojedinci su čak uspeli da naprave mutne fotografije, ali bi se posle nekoliko decenija dokazalo da su snimci uglavnom prevare kojih su se dosetili svetske šaljivdžije.

hdwallpaper.nu
 

Ove jeseni fotograf amater, Jan Bremner, primetio je čuveno stvorenje dok je fotografisao jezero pa je navodno "škljocnuo" i dokaz. Njegovi prijatelji tvrde da su uslikane samo foke čiji se obrisi vide iz daljine, naveo je "Metro".

Neman koja je ovog oktobra Nesi bacila u zapećak, nazivaju morskim bićem s Aljaske. Američka agencija BLM zadužena za održavanje i nadzor zemljišta u javnom vlasništvu je navodno snimila ogromno valjkasto morsko stvorenje kako klizi kroz reku Čena na Aljasci. Stručnjaci još nisu uspeli da otkriju gde se denuo Nesin rođak pa ga zato nisu zvanično "krstili". Nevernici su objasnili da se na snimku vidi led koji je zapeo za uže u vodi, pa kad se otopi neman nikada više neće videti. Ostaje da vidimo da li su pesimisti u pravu ili će čudovište vremenom zavoleti objektiv.

Tehnologija 21. veka je otišla do neslućenih razmera, dronovi slikaju vlasnike iz vazduha, selfi štapovi su obavezan rekvizit avanturista, kamere snimaju u zavidnoj rezoluciji ali fotografije i dokazi o postojanju Čupakabre i Bigfuta su i danas mutne. Izgleda da ova čudovišta ne umeju da poziraju ili ne preferiraju medijsku pompu.
 

Nesi se preselila u London?

U poslednje vreme ne migriraju samo ljudi, nego i čudovišta. Britanski mediji su ovog proleća objavili da postoji mogućnost da se Nesi iz škotskog jezera Loh Nes, možda preselila južnije i to ni manje ni više nego u London. Video objavljen na Ju tjubu napravljen je krajem marta, a snimatelj se za to vreme vinuo u oblake dok se vozio žičarom u glavnom gradu Engleske, pa je imao odličan kadar. Nakratko se vidi figura koja izranja i zaranja u reci Temzi.

Drakula se prevrće u grobu

Pojedina stvorenja sigurno nisu srećna kada vide ljude poput Engleza koji sebe naziva Tama. Grof Drakula se prevrće u grobu jer njegov "naslednik" spava u kovčegu i tvrdi da već 13 godina živi vampirskim načinom života, prenose američki mediji. Hrani se navodno svinjskom krvlju ali i raznim zamenama.


 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Škotska aždaja
ZVEZDE I MISTERIJE Blizanci, gospodari reči
ZVEZDE I MISTERIJE Pećine koje svetle
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online