Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.07.2016.
12:28
S. BAN A

Astrologija

Vreme kad se rađaju srećni ljudi

Koje je najpovoljnije vreme rođenja, teško je pitanje. Svaki horoskop ima svoje prednosti i mane, idealno ne postoji.

mahadasha.com
 

Na horoskop utiču i mnogi faktori koji su promenljivog karaktera. To znači da ono što je dobro u jednom periodu, sledeće godine neće biti povoljno. Po definiciji, postoji opšta astrološka podela, a takva procena je zasnovana na poziciji Sunca u znaku i približnoj kući koja zavisi upravo od trenutka rođenja.

Po Suncu, najpovoljnije je rođenje u aprilu ili avgustu, kada je Sunce koje simbolizuje život, u znaku svoje egzaltacije (najjačeg dejstva), u znaku Ovna ili Lava, gde je u svom sedištu (prirodnom položaju). Tada ulazimo u život sa najviše životne energije, što je velika prednost i zaštita u opštoj borbi koja nas čeka tokom života.

Dalje, nije nepovoljno rođenje ni u maju ili junu, kada je životno svetlo Sunca fokusirano kroz simboliku Meseca, što odgovara ljudima rođenim u znaku Bika ili Raka. Bika zato što Mesec u njemu ima najjače dejstvo, pa prisustvo Sunca u ovom znaku daje jak uticaj oba svetla na osobu koja se rađa.

Sunce predstavlja oca

Najnepovoljniji položaj Sunca je u Vodoliji i Vagi, jer su to znaci koji se nalaze nasuprot Ovna i Lava kojima je ova energija naglašena. Ovo znači da osobe koje su rođene u oktobru i februaru nemaju maksimalan uticaj dragocene životne svetlosti, što se u praksi manifestuje tako što oni tokom svog života imaju deficit koji osećaju kroz nedostatak volje, životnosti i vitalnosti. Osim toga, pošto Sunce u natalnom horoskopu predstavlja oca, njegova uloga u životu osobe čiji je horoskop nije dovoljno naglašena, bilo da se radi o nedostatku ambicioznosti ili drugim slabostima koje osoba svom roditelju zamera.

Najsrećniji su ljudi koji su rođeni oko izlaska Sunca ili tokom prepodneva od 8.00 do 12.00, tada se ono kreće kroz kuće prijatelja i socijalnog prestiža.

Ljude rođene između podneva i ponoći prati slabija sreća. Što je Sunčeva svetlost u trenutku rođenja jača, to je i pretpostavljeni preduslov uspešnosti i životnosti izvesniji.

Pored Sunca, na ljudski organizam utiču i ostale planete, baš na isti način kao što tokom života na nas utiču spoljni faktori. Sreća kao takva ne postoji u svakodnevno prihvaćenom smislu jer ono što imamo ili nam nedostaje, u svakom pogledu je zasluga naših sopstvenih akcija u prošlosti.

Ne treba zaboraviti ni to da se sreća najčešće ogleda u realnosti naših očekivanja i želja. Što su naše namere svedenije na objektivnu realnost, to je šansa za realizacijom unutrašnjeg zadovoljstva veća i izvesnija. A kako ćemo na život gledati i kakve ćemo odluke praviti, upravo zavisi od životne energije Sunca.


 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Ovnovi, nestrpljivi takmičari
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online