Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 15.10.2015.
12:30
S. Ban A

Bosanska piramida

Dugo se smatralo da su piramide građene da bi bile grobnice faraona. Međutim, u poslednje vreme, sve se više govori o tome da poznato objašnjenje nije baš sasvim logično, naročito ako se uzme u obzir da je širom sveta otkriveno na stotine ovakvih građevina. Ima ih svuda, od Amerike, Meksika, Kine, Japana, pa u poslednje vreme, po tvrdnjama nekih naučnika, i u Evropi, na Balkanu.

wikimedia.org
"Bosanska piramida Sunca"

Naime, ne tako davno, na prostorima sadašnje Bosne i Hercegovine, u blizini Sarajeva, otkriveno je jedno piramidalno brdo, u stvari građevina takvog oblika, prekrivena vegetacijom. Nalazi se iznad mesta Visoko u blizini Sarajeva. Po visini, ovo brdo Visočica nadmašuje Keopsovu piramidu. U neposrednoj blizini nalazi se još nekoliko sličnih, ali manjih i oni su sada predmet proučavanja kako domaćih tako i stranih arheologa.

Ali, ovo otkriće je izazvalo brojne nesuglasice među naučnicima, ali i političarima. Postojanje ovakve građevine na našim prostorima može u potpunosti promeniti istoriju, ali da bi se to dokazalo, potrebno je da se ljudi koji se bave proučavanjem ovakvih stvari udruže i zajedničkim snagama to istraže.

Rtanjska tajna

Osim ovog neobičnog bosanskog brda, i u Srbiji se sve više šuška o sličnim karakteristikama planine Rtanj. Istraživanja su u toku, ali i ovde, kao i u Bosni i Hercegovini, merenja i ispitivanja obavljaju naučnici koje zvanična nauka naziva alternativnim.

Oko brda Visočica, ili kako je drugi nazivaju Bosanske piramide sunca, vode se pravi mali intelektualni ratovi i caruje sujeta. Dok se naučnici zvanično ne dogovore o čemu je reč, iz godine u godinu, entuzijasti i volonteri koji dolaze iz celog sveta, otkopavaju vegetaciju i slojeve zemlje, i korak po korak, dolaze do raznih podataka.

Oni koji veruju da se radi o piramidi, tvrde da su četiri strane ovog brda okrenute prema stranama sveta. Odstupanje od 20,9 stepeni je prisutno, jer je reč o stranama sveta koje se određuju na osnovu kosmičkog severa. Na severoistočnoj strani su pronađeni kameni blokovi za koje se tvrdi da su obrađeni ljudskom rukom. Ispod brda se nalaze tuneli u kojima su pronađeni blokovi peščara za koje se, takođe, tvrdi da su izrađeni ljudskom rukom. I na kraju, po nezvaničnim podacima, na vrhu su izmerena elektromagnetna zračenja čije vrednosti spadaju u fenomene.

Bilo kako bilo, za sada nam ništa drugo ne preostaje nego da čekamo da neko zvanično i dokumentovano objasni da li se zaista radi o misterioznoj piramidi ili neobičnoj prirodnoj pojavi.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Grad piramida u Meksiku
ZVEZDE I MISTERIJE Gigantske piramide u Kini
ZVEZDE I MISTERIJE Piramide u Kini
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online