Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 03.09.2015.
12:30
S. Ban A

Bogorodičine krvave suze

Kad je video da s ikone Bogorodice Kazanske u vojnom gradiću Klin teku krvave suze, vojni lekar, pukovnik Aleksandar Golovkov je odlučio da ponese uzorke te tečnosti na analizu. Centar sudske medicine i kriminalističkih ekspertiza Ministarstva odbrane Rusije napravio je analizu suza s ikone Bogorodice Kazanske.

spc.rs
 

Analiza je trajala pet nedelja i došlo se do neverovatnih rezultata. U suzama Bogorodice postoje čestice krvi i to ljudske. Daljim analizama ustanovljeno je da se radi o ženskoj krvi u kome je pronađen antigen A iz čega su zaključili da je žena imala krvnu grupu A. Međutim, daljim ispitivanjima, na najsavremenijim aparatima, pronašli su da u tečnosti tih suza postoje 34 elementa belančevina koje ne postoje u prirodi.

U Rusiji je sve više slučajeva ikona koje plaču, pa je zbog toga Ruska pravoslavna crkva osnovala komisiju čiji je zadatak da prati i objasni ove pojave. Osim plača ikona, zabeleženi su i slučajevi njihovog misterioznog samoobnavljanja. Ima primera da skoro izbledele ikone posle određenog vremena opet postaju sasvim jasne i vidljive. Komisija Ruske pravoslavne crkve utvrdila je i da se na njihovim prostorima nalaze kuće u kojima ne plaču samo ikone domaćina, već i one koje posetioci donose.

Na našim prostorima, osim ove pojave, beleže se i prikazanja svetaca i to najčešće na prostorima koji su većinski naseljeni katoličkim stanovništvom. Među njima je najpoznatije prikazanje Gospa iz Međugorja. Grupi dece Bogorodila se ukazala, po njihovoj tvrdnji, 24. juna 1981. godine. Ovo mesto svake godine poseti oko milion vernika iz celog sveta. Zbog komercijalizacije ovog fenomena, i danas vlada podeljeno mišljenje da li se Gospa zaista prikazala ili je u pitanju marketinški trik.

Ikone plaču i u Srbiji

U poslednje vreme ovakve misteriozne pojave se sve češće dešavaju i u pravoslavnom ambijentu, pa je u nekoliko navrata zabeleženo da su u crkvama u Srbiji i Crnoj Gori, a posebno na Kosovu, potekle suze svetim likovima s ikona i fresaka.



 

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Prokletstvo boginje Bastet
ZVEZDE I MISTERIJE Pećine koje svetle
ZVEZDE I MISTERIJE Blizanci, gospodari reči
Četvrtak 03.09.2015. 17:09
Заштити, спаси, помилуј и сачувај нас, Боже, благодаћу Твојом
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online