Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.08.2015.
12:30
S. Ban A

Patriotizam zapisan u zvezdama

U astrološkom učenju patriotizam se ogleda kroz četvrto polje prirodnog horoskopa jer je ovo polje pod vladarstvom znaka Raka koji je oličenje kuće, svega onog što dobijamo rođenjem. Ovo je polje u kome je opisan naš doživljaj doma kao i domovine, slika naših korena, predaka i genetskog nasleđa.

natupedia.com
 

Natalna karta ne može da prikaže gde smo se rodili, kom narodu pripadamo, kojoj veroispovesti i kojoj rasi. Ovo znači da sve nabrojane razlike nemaju nikakve veze s kosmičkim redom u skladu s kojim smo stigli u život. Prema tome, ne postoje vrednosne razlike među grupama ljudi. Razlike su isključivo u stepenu duhovnog razvoja duše koji svako od nas, individualno, postiže tokom životnog puta.

Strah rađa mržnju

Dovoljno je da se samokritički pogledamo u ogledalo, a onda se i osvrnemo na okruženje. Videćemo koliko ima čitavih država koje svoj identitet grade na mržnji prema nama, i obrnuto, koliko smo mi spremni da mrzimo druge, a samo iz straha i osećaja kolektivne krivice zbog pogrešnih strategija kojima smo sami sebe obezvređivali.

Kada sretnemo osobu koja je suštinski patriota, zaljubljenik u svoj narod i svoju državu, bez nipodaštavanja drugih ljudi, onda znamo da osoba u svom horoskopu ima jako i čisto četvrto polje ili je rođena kada su Sunce ili Mesec bili u znaku Raka. Ove osobe samim postojanjem nemaju dilemu o svom poreklu i osećaju pripadnosti. One svoj patriotizam nose dostojanstveno, poštuju tuđi, koliko vole svoj narod i državu toliko poštuju to isto i kod drugih naroda, jer radi se o čistoj emociji bez straha i interesa.

S druge strane, živimo u podneblju gde se patriotizam meša s nacionalizmom. Kada sretnete osobu koja je najglasnija u napadima na druge narode, koja je opterećena kritikom upućenom na tuđu adresu ili je agresivna verbalno i fizički prema pripadnicima drugih naroda, znamo da je njeno četvrto polje, znak Raka ili položaj Meseca ugrožen. Ali, to nije sve. Iz ovakvog horoskopa može se izvući razlog zbog koga je neko opterećen mržnjom prema drugim narodima. Svaki napad je posledica straha.

Dakle, zašto bi neko osećao strah za svoj identitet ukoliko je on jasan i čist, a to je opisano u četvrtom polju horoskopa. Ukoliko je u tom polju teška planeta ili je na neki drugi način opterećeno teškom energijom, osoba iz sopstvene nesigurnosti u svoje nasleđene vrednosti, sliku o svojoj veličini gradi kroz omalovažavanje drugih. Ovakav obrazac je upotrebljiv na sve aspekte života, ne samo na odnos prema patriotizmu. Od onih sitnih svakodnevnih ogovaranja, spletkarenja, pa do stila ponašanja čitavih država.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Karcinom zapisan u horoskopu
ZVEZDE I MISTERIJE Rakovi, brižni roditelji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online