Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.05.2015.
12:30
S. Ban A

Roditelji, svetla horoskopa

Rastanak od roditelja je deo prirodnog životnog ciklusa koji se smatra očekivanim i normalnim. Astrološki gledano, čovek od trenutka kada mu roditelji preminu pa nadalje preuzima energiju kojom su oni opisani u natalnom horoskopu. I bez ovog učenja, smatra se da s godinama ljudi sve više liče na svoje roditelje. Tako se dešava da neko u poznom dobu postane slika i prilika nekog od roditelja, a da u mladosti nije bio ni nalik. Ta se sličnost ne odnosi samo na fizičku već i na mentalnu i zdravstvenu.

zastavki.com
 

Naime, Sunce i Mesec predstavljaju oca i majku, ali u ličnom, natalnom horoskopu roditelji su opisani i četvrtim i desetim poljem. Bez obzira na to što vladari tih polja mogu biti neke druge planete, uvek se za analizu prvenstveno tumače Sunce i Mesec, jer oni generišu glavni muško-ženski princip od koga smo satkani. Zovemo ih i "svetla" horoskopa.

Dok su roditelji živi, svi aspekti Sunca i Meseca odnose se, prvenstveno, na njih, a indirektno na nas samo kao posledica. Na primer, Mesec koji ima izazovan aspekt predstavlja majku u problemima, ali i neodgovarajući odgovor vlasnika horoskopa na takve okolnosti, koji se ispoljava najčešće kroz neki vid poremećaja emocija. Kada majka premine, aspekt i dalje postoji u našem natalnom horoskopu, ali sada preuzimamo i majčino fizičko stanje pa i lik. To znači da ono što je naša majka nekada bila, sada postajemo mi.

Najava smrti

Kada neka teška planeta, a naročito Saturn i Jupiter, tranzitno prelaze preko natalno loše aspektovanog Meseca ili Sunca to ukazuje na smrt roditelja, bez obzira na natalno polje u kome se sve odigrava. Na isto to mogu ukazivati i teške planete u četvrtom polju kao i desetom. Ako takvi aspekti dolaze, a mi nemamo žive roditelje, onda oni ukazuju na krizu koja se odnosi direktno na nas.

Iz toga proizilazi da je, astrološki gledano, potpuno logično da nakon smrti roditelja nasleđujemo njihove sklonosti ka određenim bolestima, osobine, ponašanja, a može se reći, na kraju, i sudbinu. Na sličan način doživljavamo i energiju Sunca koje predstavlja oca.

Ipak, da sličnosti nisu tako lako uočljive i da na nas utiče još nešto govore četvrto i deseto polje horoskopa koje predstavljaju okvire u kojima naši roditelji deluju. Ako uzmemo u obzir da u tim poljima možemo imati neke planete, kao i da vladari tih polja mogu biti smešteni u nekim drugim poljima, a onda i trpeti razne aspekte, dobićemo jednu kompleksnu sliku koja se mora tumačiti jedinstveno i neponovljivo. Zbog toga ne treba uzimati zdravo za gotovo sve što negde pročitamo, naročito ako je definicija loša.

Dakle, loše položen Mesec u nečijem horoskopu, bez obzira na to što u knjiškim tumačenjima znači stradanje majke, ne treba tumačiti bukvalno, već treba potražiti takvu potvrdu i u ostalim pokazateljima u horoskopu, a koji se odnose na to. I, na kraju, ako nismo u prilici da tumačimo svoj horoskop, dovoljno je realno sagledati roditelje i iz njih izvući šta od svega toga nama sleduje. Često zaprepasti činjenica da upravo one osobine naših roditelja koje nismo voleli, u zrelom dobu, kada naših roditelja više nema, postaju naše.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Device, najodmereniji roditelji
ZVEZDE I MISTERIJE Rakovi, brižni roditelji
ZVEZDE I MISTERIJE Pobeda svetla nad mrakom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online