Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 12.05.2015.
12:30
S. Ban A

Lečenje orgonskom energijom

Vilhelm Rajh bio je austrijski naučnik i psihijatar koji je proučavao bioelektričnu manifestaciju ljudskih emocija. Primetio je da osobe u fazi visoke uzbuđenosti oko svog tela emituju različite bioelektrične potencijale.

wikimedia.org/Gulpen
Akumulator orgonske energije

Tvrdio je da je to više od običnog elektriciteta jer se kreće u rasponu od nekoliko desetina ili stotina milivolta. Taj fenomen je naveo Rajha da potraži odakle stiže ta energija. Zaključio je da se ta energija nalazi u našem energetskom polju, ali i da ona postoji u slobodnom obliku i u otvorenoj atmosferi.

Nestanak knjiga

Teorija Vilhema Rajha nije naišla na blagonaklonost nauke. Nestale su sve knjige i materijali iz eksperimenata, pa je jedini trag njegovih proučavanja ostao u nekim dnevnicima pomoću kojih danas neki naučnici pokušavaju da dokažu postojanje ove energije.

Napravio je akumulator ove energije koju je prvo nazvao bioelektričkom energijom, zatim životnom energijom i na kraju orgonskom. Taj akumulator je zapravo kutija koja je iznutra metalna, od galvanizovanog čelika, a spolja ima slojeve od organskog materijala visokog dielektričnog potencijala. Sa spoljne strane je u slojevima poput kondenzatora koji održava neke od struktura koje liče na ćelije koje, inače, nalazimo u tkivima. Poređane su po sistemu jin i janga, jedan je jin, sledeći jang i tako redom.

Principi orgonske energije su povezani s mnogim naukama. Na primer, biologija proučava bioenergetiku, ali na hemijskom nivou. Vilhem Rajh je tvrdio da postoje elementi koji ukazuju na energetski kontekst. Ovaj pristup rešava mnogo zagonetki iz biologije, ali i fizike, koja smatra da je svemir prazan. Ako bismo dokazali prisustvo orgonske energije, teorija o praznini svemira je neodrživa.

Eksperimentima s orgonskim akumulatorom primećeno je da se količina energije akumulira u zavisnosti od kretanja i položaja Sunca, a ne spoljne, atmosferske, temperature. Boravak u ovom akumulatoru, koji može biti veličine kuće, lekovito utiče ne samo na ljudski organizam, već i na biljke koje su eksperimentalno uzgajane u ovim uslovima.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Prana, energija života
ZVEZDE I MISTERIJE Tajna plave energije
ZVEZDE I MISTERIJE Proizvodnja struje u Gizi
Utorak 12.05.2015. 13:22
Jedno je sigurno, koga ovde zatvore, 100% dobija klaustrofobiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online