Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.02.2015.
12:41
S. Ban A

I horoskop se nasleđuje

Članovi jedne porodice imaju isprepletane horoskope u kojima se, često, ponavljaju dominantni planetarni aspekti. U gomili natalnih karata moguće je izdvojiti one koje pripadaju jednom genetskom redu. Planetarni obrasci se nasleđuju, posebno kada je u pitanju aspekt Saturna sa Suncem ili Mesecom.

sampaikini.com
 

Na primer, otac koji u svom horoskopu ima opoziciju ili kvadrat Sunca i Saturna, dobija sina u čijem se horoskopu to ponavlja. To znači da će on svom sinu preneti model ponašanja koje je i on sam dobio od svog oca, a koji opisuje problematičan odnos s dominantnim roditeljem. S obzirom na to da Sunce, osim oca, predstavlja i smisao života, ovakva astrološka slika može biti velika opomena jer govori o osobi koja nema kvalitetno razvijen muški princip u sebi. Isto važi ako je Mesec u aspektu sa teškom planetom, ali onda govorimo o ženskom principu koji je vrlo važan u horoskopima žena.

I dobar aspekt u horoskopu deteta može biti proizvod lošeg kod roditelja. Na primer, roditelj ima loš aspekt Urana i Sunca, a dete ima isti taj aspekt, ali - dobar. To može da opiše roditelja koji uspeva da prevaziđe svoje loše osobine i na kvalitetan način svoju patnju pretoči u kreativno vaspitanje koje će detetu pomoći da ode korak dalje. Ipak, češći slučaj je da dete svojom energijom uspeva da prevaziđe destruktivnost roditelja i dobija moć koja je opisana dobrim aspektom. Takvo dete se u porodičnoj psihologiji naziva detetom junakom.

Isti aspekti

Neobično je to što se, obično, upravo među članovima porodice koji su, naizgled, potpuno različiti, pronalaze isti planetarni aspekti. Kao da ih njihova suštinska sličnost navodi na dijametralno suprotno ponašanje koje je, u stvari, ništa drugo nego prisilno bekstvo od onog što osobu muči. Suštinska priroda postaje jača s godinama, pa nije čudno narodno verovanje u kome se kaže da čovek tek s godinama počinje da liči na svog roditelja.

Kako se razvijaju aspekti i kakvu sliku oni predstavljaju zavisi od simbolike planeta, znaka u kome se nalaze i aspekti koje prave između sebe. Ono što je zanimljivo je to što se svaki aspekt u horoskopu deteta vidi i u horoskopu roditelja i da tu nema slučajnosti. Dakle, dete se rađa onda kada je na nebu aspekt onih istih planeta koje su bile u kontaktu onda kada je roditelj došao na svet.

Ovi mehanizmi mogu biti dobar putokaz, jer se spoznajom problema stvara ambijent u kome se može raditi na prevazilaženju istog. Astrologija nudi najbrži put u detekciji problema koji muči jednu porodicu, a to onda skraćuje vreme terapije koja, konvencionalnim metodama lečenja, može da traje i godinama.

Kada se pogleda dublje, ovo nisu problemi koji su vezani samo za vlasnika horoskopa jer i otac je bio nečije dete pa pogledom u prošlost pronalazi se ponavljanje obrazaca i kod dede, pradede. Ukoliko se lanac negde prekida, to znači da osoba kod koje se desio prvi aspekt je nosilac problema i od njega je sve počelo. I obrnuto, ukoliko dete nije nasledilo loš aspekt, to znači da je lanac s nama prekinut. A da bismo to uspeli, moramo prvo otkriti zbog čega smo ovakvi kakvi jesmo pa tek onda raditi na tome da to promenimo.

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Nedeljni horoskop
ZVEZDE I MISTERIJE Verujete li u sudbinu?
ZVEZDE I MISTERIJE Srbi nenadmašni u trpljenju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online