Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.02.2015.
12:38
S. Ban A

Biblijsko proročanstvo

U septembru 1994. godine, američki novinar Majkl Drosnin je otputovao u Izrael da bi predsednika tadašnje vlade Isaka Rabina upozorio na navodnu smrtnu opasnost. Pošto nije imao drugi način da stupi u kontakt s Rabinom, pismo za njega je predao svom kolegi, piscu, koji je pošiljku prosledio ministarstvu. U pismu je, navodno, pisalo: "Verujem da se nalazite u smrtnoj opasnosti, ali mislim da to možete zaobići."

stmichaelsgeneva.org
 

Očigledno da ovo upozorenje niko nije shvatio ozbiljno jer nešto više od godinu dana kasnije, tačnije 4. novembra 1995. godine, Isak Rabin je ubijen. Ustrelio ga je jedan verski fanatik koji je sebe smatrao izaslanikom od Boga.

Majkl Drosnin tvrdi da su svi svetski događaji zapisani u Bibliji koja je napisana na hebrejskom jeziku. On je, navodno, pomoću matematičkog izračunavanja izvedenog pomoću kompjutera, došao do fascinantnih rezultata. Naime, kako kaže, nije samo Rabinovo ubistvo najavljeno u Bibliji, već je pronašao i ubistva egipatskog i američkog predsednika Sadata i Džona Kenedija, Drugi svetski rat, aferu Votergejt, holokaust, Hirošimu...

Drosnin nije jedini koji je došao do ovakvih zaključaka. Grupi onih koji veruju u postojanje koda Biblije je i izraelski naučnik, matematičar Elijahu Rips. On tvrdi da je Biblija, u stvari, šifrovana kompjuterskim programom.

Klinton i Kenedi

Majkl Drosnin tvrdi da se, recimo, uz ime Bila Klintona nalaze pojmovi "predsednik", kod "sletanje na Mesec" pojmovi "svemirski brod", "apolo 11", kod Kenedi nalazi se pojam "Dalas".

Sa još dvojicom izraelskih kolega, on je tekst Biblije podvrgnuo programu za dešifrovanje. Izabrali su 300 hebrejskih pojmova koji imaju slična značenja, potom su tome dodali imena, dane rođenja i smrti 66 najpoznatijih Jevreja koji su živeli između IX i XIX veka. Onda su sve to zajedno tretirali kao jedan tekst, bez praznog prostora između reči i znakova. Na kraju su u dobijenom tekstu, u kome je bilo zbijeno 304.805 znakova, potražili prvobitno izabrana imena.

Računar je kombinovao i tražio i na kraju pronašao sva slova.

Tako, ako bi se čitalo svako četvrto, 12. ili 15. slovo teksta, dobija se čitak tekst iz kog se izvlači Rabin, Amir, Tel Aviv i godina ubistva. A preko Rabinovog imena, uspravno (kao u ukrštenici), našli su reči "Ubica koji želi ubiti".

POVEZANE VESTI

ZVEZDE I MISTERIJE Najveći svetski prorok
ZVEZDE I MISTERIJE Koliko je stara Zemlja?
ZVEZDE I MISTERIJE Proročanstva Baba Vange
ZVEZDE I MISTERIJE Venera, planeta ljubavi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online