Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.05.2010.
19:20
Vestionline A

Kako izbeći stres na poslu?

Stres na poslu je neizbežan, ali postoje stvari koje ga mogu umanjiti. Najpre uspostavite mir sami sa sobom, a potom se orijentišite na poslovnu strategiju. Stručnjaci su otkrili kako se to najbolje radi...

Brojna istraživanja su pokazala da stres na poslu ozbiljno utiče na zdravlje. Danas je situacija još teža jer živimo u nesigurnim, kriznim vremenima kada je svako radno mesto dragoceno. Ipak, ne bi trebalo da dopustite da vam nezadovoljstvo poslom kvari život.

Ako trenutno ne možete da date otkaz i pronađete bolji posao, nastojte da izvučete maksimum iz posla koji sada radite. Najvažnije je da uklonite stres kako ne biste narušili zdravlje.

Otkrijte ko ste


Pre razvoja bilo kakve strategije i konkretnog delovanja, najpre treba da upoznate sebe. Otkrijte ko ste, šta želite i gde se vidite na poslu za pet godina. Upoznajte svoje mane i vrline jer to će vam pomoći da se ugodnije osećate u vlastitoj koži. Na taj način lakše ćete se zauzeti za sebe i otvoriti mogućnost napredovanja.


Pripremite se za borbu


Ako ste okruženi konfliktnim kolegama i mrzovoljnim šefom, razvijte strategiju uz pomoć koje ćete rešiti te probleme. Vizualizujte u glavi razgovore sa svim ljudima za koje osećate da stoje na putu vašoj sreći.

To će vam pomoći da se unapred pripremite za moguće konflikte. Čitajte knjige koje vam mogu pomoći u tome, razgovarajte s bliskim ljudima koji su bili već u takvim situacijama, a možete zatražiti i stručnu pomoć.

Važno je da budete pripremljeni i da stres zbog loših odnosa na poslu ne utiče na vaše zdravlje.

 

Označite svoju teritoriju


Bilo da imate kancelariju bilo samo sto u velikoj prostoriji, jasno označite da je to prostor koji pripada samo vama. Postavite omiljenu biljku, na sto stavite fotografije dragih ljudi i donesite bilo koju stvar koja će vas razveseliti. Ne samo da će to uticati na vaše bolje raspoloženje nego će i drugima dati do znanja da je to samo vaše mesto i da nameravate tu dugo da ostanete i date sve od sebe u poslu.

Maksimalno iskoristite vikend


Kada prođe radna nedelja, posao ostavite na poslu. Nastojte se iskontrolisati da tokom vikenda uopšte ne razmišljate o poslu. Stručnjaci kažu da vikend iskoristite samo za sebe.

Družite se s dragim ljudima i radite stvari koje volite. Opuštajte se, krećite se, uživajte u kupkama i smejte se. Vikend mora da služi odmoru i zabavi kako biste se vratili na posao puni energije i radnog elana.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online