Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.04.2015.
01:30
O. Ikodinović - Vesti A

Masaža kao lek

Usled nedostatka slobodnog vremena za rekreaciju, bavljenje sportom, pa čak i za opuštenu šetnju, javljaju se problemi i to prvo u vidu loše cirkulacije. Kasnije zbog pasivnog života mogu da trpe i mišići, zglobovi, kao i na nervni sistem. Upravo zbog toga stručnjaci predlažu da redovno masirate celo telo, jer je ovaj tretman jedan od najboljih načina da se relaksirate. Kako biste brzo i efektno oporavili i dušu i telo, važno je i da odaberete masažu koja će vam najviše prijati.

lipoadvisor.com
Masaža opušta telo i duh, otklanja bol i ublažava mnoge negativne efekte savremenog života

Relaks masaža je veoma nežna i opuštajuća masaža koja povoljno deluje na psihu i telo sa umirujućim dejstvom. Samo jedan sat relaks masaže nedeljno, u prijatnom ambijentu, uz laganu muziku, miris eteričnih ulja, eliminisaće stres, poboljšaće cirkulaciju, opustiće mišiće, podići će raspoloženje, poboljšaće koncentraciju i ubrzaće metabolizam. Preporučuje se kod napetosti u mišićima, umora, hroničnog bola u leđima usled napetosti, lošeg sna.

Antistres masaža je takođe dobar izbor. Najčešće je to kombinacija više različitih tehnika masaže i dopunjena je specijalnim antistres uljima ili kremama koja se umasiraju u kožu i čiji miris dovodi do relaksacije i uspostavljanja ravnoteže. Naročito snažno antistres dejstvo imaju ulja lavande, matičnjaka, kedra i žalfije.

Hidromasaža preporučuje se kao izuzetno efikasan vid masaže za oslobađanje od napetosti i efekata stresa na um i telo. Mnogi lekari preporučuju hidromasažu u borbi protiv bolnih stanja u predelu kičmenog stuba, istegnuća i zapaljenja mišićnog tkiva, bolova u vratu i ramenima, artritisa, glavobolje, fibromialgije, sportskih povreda i raznih drugih hroničnih bolova. Ona takođe pomaže kod lečenja prehlade i gripa.

Ovaj tretman sprovodi se u velikoj kadi sa toplom vodom, na temperaturi od 38 do 42 stepena. Tretman hidromasažom sa toplom vodom je najbolji način za detoksikaciju i čišćenje organizma. Podstiče cirkulaciju i povoljno deluje na kardiovaskularni sistem, a takođe poboljšava i metabolizam.

Šijacu masaža je jedna od drevnih tehnika koja se radi pritiskom na određene tačke na telu, slično kao kod akupunkture. Preko energetskih kanala i njihovih glavnih tačaka, vrši se preraspodela energije u organizmu. Izvodi se na podu, tako što maser pritiska klijenta prstima, dlanovima, laktovima, kolenima ili stopalima i pritom obazrivo kontroliše jačinu i dubinu pritiska na određene delove tela.

Glavno načelo tretmana na kojem počiva šijacu jeste da telo ima sposobnost da se dovede u ravnotežu i isceli. Ova terapija opušta nervni sistem, stimuliše krvotok, disajne organe, blagotvorno deluje i na digestivni i reproduktivni sistem, otklanja posledice stresa, smanjuje bol, pospešujući mentalne, fizičke i polne funkcije...

Njom se leče uganuća i istegnuća, skolioza i spondiloza, lumbago, neuralgija, išijas, hipertenzija, problemi srca i cirkulacije, glavobolja, migrene, sinuzitisi i alergije. Šijacu masaža se ne primenjuje ukoliko pacijent trenutno ima visok krvni pritisak, menstrualni ciklus ili neka druga krvarenja, infekciju, osteoporozu. Za sve vrste masaža možemo koristiti aromaterapiju kao lekoviti dodatak.

Vulkansko kamenje za bolji san

Masaža vulkanskim (vrućim) kamenjem je specijalna vrsta masaže, koja pomaže u opuštanju napetih mišića, poboljšava cirkulaciju i umiruje nervni sistem. Ova masaža se koristi kod onih osoba koje imaju problem sa cirkulacijom, nesanicom, bolovima u leđima kao i kod nekih reumatskih stanja. Upotpunjena je delovanjem prirodnih ulja koja, ne samo da pomažu kamenju da klizi, već hrane i neguju kožu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online