Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.04.2012.
12:00
Vestionline A

Završen Natura Sanat fest

Povodom Svetskog dana zdravlja, 7. aprila u Vrnjačkoj Banji, našem najpoznatijem centru zdravstvenog turizma, održan je Vrnjački Festival Zdravlja – Natura Sanat fest. Manifestaciju je u prisustvu brojnih gradjana, ucesnika i predstavnika medija u ime Ministarstva zdravlja republike Srbije, otvorila dr Ljiljana Milosevic.

Na prvom Festivalu zdravlja u Vrnjačkoj banji održana su brojna predavanja i radionice
 

Ovu dvodnevnu manifestaciju (7. i 8. april) organizovali su Opština Vrnjačka Banja, njena turistička organizacija, Specijalna bolnica "Merkur", Udruženje banja Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije.

Natura Sanat fest je organizovan na Svetski dan zdravlja sa ciljem da se promovišu univerzalne vrednosti zdravog načina života, koji se zasniva na permanentnoj i preventivnoj kontroli i nezi zdravlja.


Održana su brojna predavanja za stručnu i opštu javnost iz oblasti medicine, javnog zdravlja, medical i spa programa, ishhrane i dijete, zdravih stilova života, o mineralnim vodama, iz oblasti homeopatije, hiperbaričnemedicine, lečenja bolesti dijabetesa, ranog otkrivanja raka dojke, itd. Predavanja su imali stručnjaci i lekari Instituta za javno zdravlje Srbije - Batut, Doma zdravlja Dr Ristić iz Beograda, MedicalSpa Asocijacije, Sekcije za homeopatiju Srbije Specijalne bolnice Merkur,i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje.
 

Za sve prisutne na Natura Sanat Festu, služena je vege salata
 

Održan je i Otvoreni dijalog na temu: ZDRAV ŽIVOT – između zvaničnih i

alternativnih metoda lečenja, a učesnici ovog razgovora bili su Dr Jasmina Savić Joksimović, Klinički centar Srbije, Dr Miodrag Živković, HBOMC, Dr Slobodanka Ristić, Dom zdravlja Dr Ristić, Dr Danica Grmuša - Sekcija za homeopatiju Srbije, Dr Gorana Isailović, Medical Spa Asocijacija, Dr Dejan Stanojević, SB "Merkur" Vrnjačka Banja. Posebno interesantna debata organizovana je na temu: INTERNET – izvor informacija o zdravlju, DA ili NE?

Učesnici otvorenog dijaloga na temu Zdrav život između zvaničnih i alternativnih metoda lečenja, založili su se da metode lečenja, kao što su homeopatija, akupunktura, kvantna medicina i hiperbarična medicina, dobiju adekvatan tretman u praksi.

Kreativnu radionicu hrane održala je i Maja Volk, a 8. april je proglašen i vegetarijanskim danom u Vrnjačkoj Banji.

Za sve prisutne na Natura Sanat Festu, služena je vege salata.

Nagrađeni đaci

Organizatori su posebno želeli da obeleže Svetski dan zdravlja, 7. april i zbog toga

Održan je likovni konkurs za đake

raspisali likovni konkurs za učenike od 5. do 8. razreda na temu “ZDRAV ŽIVIOT” i literarni konkurs za završne razrede srednjih škola i gimnazije na temu "ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO".


Nagrade za likovni rad osvojile su Vanja Derbogosijan i Lela Sebić, učenice osnovne škole, a nagradu za literarni rad dobio je Vukomanović Bogdan učenik srednje ugostiteljesko-turističke skole iz Vrnjačke Banje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online