Utorak 10.04.2012.
12:00
Vestionline

Završen Natura Sanat fest

Na prvom Festivalu zdravlja u Vrnjačkoj banji održana su brojna predavanja i radionice
 

Ovu dvodnevnu manifestaciju (7. i 8. april) organizovali su Opština Vrnjačka Banja, njena turistička organizacija, Specijalna bolnica "Merkur", Udruženje banja Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije.

Natura Sanat fest je organizovan na Svetski dan zdravlja sa ciljem da se promovišu univerzalne vrednosti zdravog načina života, koji se zasniva na permanentnoj i preventivnoj kontroli i nezi zdravlja.


Održana su brojna predavanja za stručnu i opštu javnost iz oblasti medicine, javnog zdravlja, medical i spa programa, ishhrane i dijete, zdravih stilova života, o mineralnim vodama, iz oblasti homeopatije, hiperbaričnemedicine, lečenja bolesti dijabetesa, ranog otkrivanja raka dojke, itd. Predavanja su imali stručnjaci i lekari Instituta za javno zdravlje Srbije - Batut, Doma zdravlja Dr Ristić iz Beograda, MedicalSpa Asocijacije, Sekcije za homeopatiju Srbije Specijalne bolnice Merkur,i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje.
 

Za sve prisutne na Natura Sanat Festu, služena je vege salata
 

Održan je i Otvoreni dijalog na temu: ZDRAV ŽIVOT – između zvaničnih i

alternativnih metoda lečenja, a učesnici ovog razgovora bili su Dr Jasmina Savić Joksimović, Klinički centar Srbije, Dr Miodrag Živković, HBOMC, Dr Slobodanka Ristić, Dom zdravlja Dr Ristić, Dr Danica Grmuša - Sekcija za homeopatiju Srbije, Dr Gorana Isailović, Medical Spa Asocijacija, Dr Dejan Stanojević, SB "Merkur" Vrnjačka Banja. Posebno interesantna debata organizovana je na temu: INTERNET – izvor informacija o zdravlju, DA ili NE?

Učesnici otvorenog dijaloga na temu Zdrav život između zvaničnih i alternativnih metoda lečenja, založili su se da metode lečenja, kao što su homeopatija, akupunktura, kvantna medicina i hiperbarična medicina, dobiju adekvatan tretman u praksi.

Kreativnu radionicu hrane održala je i Maja Volk, a 8. april je proglašen i vegetarijanskim danom u Vrnjačkoj Banji.

Za sve prisutne na Natura Sanat Festu, služena je vege salata.

Nagrađeni đaci

Organizatori su posebno želeli da obeleže Svetski dan zdravlja, 7. april i zbog toga

Održan je likovni konkurs za đake

raspisali likovni konkurs za učenike od 5. do 8. razreda na temu “ZDRAV ŽIVIOT” i literarni konkurs za završne razrede srednjih škola i gimnazije na temu "ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO".


Nagrade za likovni rad osvojile su Vanja Derbogosijan i Lela Sebić, učenice osnovne škole, a nagradu za literarni rad dobio je Vukomanović Bogdan učenik srednje ugostiteljesko-turističke skole iz Vrnjačke Banje.

2024 © - Vesti online