Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.10.2016.
03:30
Vestionline A

10 jela koja morate umeti da skuvate ako ste napunili 20 godina

Mlade kuvarice i kuvare najviše plaši strah od neuspeha, ali sa našim receptima će i potpuni početnici će biti na sigurnom.

pixabay.com
Pica je jedna od stvari koje bi trebalo da znate da kuvate

Čeznete da se osamostalite, dosta vam je "muka" u roditeljskom domu, ali čini se da biste u slučaju novog života u sopstvenoj režiji morali da se hranite po pekarama i prodavnicama brze hrane?

Nemojte dozvoliti da vaša ishrana spadne na tako niske grane. Proverite šta još niste savladali od kulinarskih elemenata s našeg spiska i proučite recepte što pre. Nemojte oklevati, jer kako raste popularnost gastronomije, lista može postati samo duža, a nikako kraća!

1. Pica

Naravno, ne možete baš odmah da se odreknete svih starih navika, pa i omiljenu picu možete zadržati na svom jelovniku.

Ali, pripremite je kod kuće (recept pogledajte ovde) i izaberite neki od zdravijih filova - 3 odlična recepta možete videti ovde.

Kad postanete diplomirani kućni pica-majstor, predlažemo vam da probate ovaj recept za hrskavu picu sa vrganjima, a ako strepite do pripreme prvog testa, napravite za početak pica-palačinke.

2. Palačinke

Ovo je zaista osnovno jelo. Može da bude i slano i slatko, osnovni recept ćete pronaći ovde a tri odlične ideje za slane filove pogledajte ovde.

3. Laka fritata sa sirom.

Ne dozvolite da vas uplaši ovaj naziv. U pitanju je, zapravo, recept namenjen deci, s tim što im je neophodna mala pomoć i nadzor odraslih. Recept ćete pronaći ovde. 

4. Pomfrit

Premda se smatra "lakim" jelom, pomfrit nije baš tako lako ispržiti ako nemate dovoljno iskustva u kuhinji. Međutim, uz naš slavni recept za "tripl-pek" krompiriće koji ćete pronaći ovde, sigurno nećete pogrešiti.

5. Faširane šnicle

Ovo je idealno jelo za brzi ručak i pogodno za "reciklažu" u okviru večere... Odličan recept ćete pronaći ovde, a ako su šnicle vaše najsnažnije kulinarsko opredeljenje, pogledajte i tri gurmanska recepta za šnicle ovde.

6. Domaća instant minestrone supa

Prvo, morate jesti supu redovno. Drugo, da, ponekad to može i da bude supa iz kesice. Treće, i sami možete da napravite fantatičnu "instant" supu na koju ćete biti ponosni: pogledajte naš recept ovde. A četvrto, ako su supe vaša tajna slabost, ojačaćete je još više nekom od tri jake supe za koje ćete recepte pronaći ovde.  

7. Pečeno povrće

Još jedno pravilo u vašem novom, samostalnom životu jeste da u vašoj ishrani mora biti zastupljeno povrće - to je, prosto, merilo vaše kulinarske zrelosti. Da biste sačuvali malo vremena i za druga uživanja u samostalnosti, pripremajte ga na najjednostavniji način - pečeno u rerni, prema receptu koji ćete pronaći ovde.

8. Pirinač

Da li znate da u Indiji mlada dama može da se uda tek ako ume da skuva pirinač tako da ostane sasvim, sasvim rastresit? Možda vama još nije do udaje, ali vreme je da se vežbate... Savršen recept za najbolji pirinač dugog zrna pronaći ćete ovde, a odličan recept za rastresiti basmati pirinač pročitajte ovde.

9. Salata

Osim što je obavezan pratilac većini glavnih jela, salata je danas popularna i kao jedino posluženje za laki ručak. To su takozvane obrok-salate koje uz mešavinu sezonskog povrća uključuju i neki malo "jači" sastojak - kockice sira, režnjeve jučerašnje rahlađene šnicle ili piletine ili malo rezane šunke. Primer za takav obrok pronaći ćete u našoj baštenskoj salati sa natur-šniclom čiji je recept ovde, a još tri recepta za bogate salate pronaći ćete ovde.

10. Sladoled

Sa najjednostavnijim i najlepšim desertom koji svi vole sigurno ćete dobiti priznanje zrelog gastronomskog stručnjaka!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online