Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.03.2010.
22:41
Blic Žena A

Mršavite uz šejkove

Ima li šta lepše: pijete kremasto slatko piće, a ne gojite se? Štaviše, napici koje vam predlažemo pomažu organizmu da se očisti od toksina, ubrzavaju varenje i metabolizam, što doprinosi bržem gubitku kilograma. S druge strane, ne morate da brinete da li unosite dovoljno minerala i vitamina jer ova pića obiluju hranljivim sastojcima.

U domaći šejk možete da dodate i druge sastojke, kao što su ginko biloba, mleč, cvet maslačka…

1. RECEPT ZA TUTI-FRUTI ŠEJK
POTREBNO JE
pomorandža, šoljica seckanog ananasa, banana, 6 jagoda, šolja nemasnog mleka
PRIPREMA

Stavite voće u blender i dobro umutite.

Svet je poludeo je za šejkovima za mršavljenje. Nutricionisti ih preporučuju kao dodatak dijetalnoj ishrani, a oni koji ih piju tvrde da se zahvaljujući njima kilogrami tope neverovatnom brzinom.


E, sad, ukoliko mislite da su šejkovi za mršavljenje preskupi i niste sigurni u njihovo delovanje, probajte da ih napravite sami. Mi vam nudimo recepte Džejn Pirson, nutricionistkinje iz Londona, a vi treba da spremite voće i povrće, malo leda i blender.
Domaći šejkovi za mršavljenje lako se pripremaju jer njihovu osnovu čine voće ili povrće, mlečni proizvodi i proteinski prašak. Čaša šejka menja ceo obrok i obezbeđuje neophodne vitamine.

2. SLATKO-KISELI NAPITAK
POTREBNO JE
belo grožđe, zelena jabuka, limeta, limun, malo svežeg đumbira, šolja gazirane vode
PRIPREMA
Jabuku i đumbir stavite u blender i malo usitnite. Dodajte ostatak voća. Napunite pola čaše voćnom smesom, a na to dodajte mineralnu vodu. Poslužite s ledom.

Kako sastojci šejka deluju?
* Voće je puno antioksidanata koji ubrzavaju izbacivanje toksina iz organizma.
* Jogurt ili mleko s malim procentom masti sadrži vitamin D i kalcijum, koji učvršćuju kosti i mišiće.
* Proteinski prašak ubrzava varenje i topljenje masnih naslaga. Prodaje se u prodavnicama s namirnicama namenjenim sportistima.

ŠTA ORGANIZAM DOBIJA

Kad ste na dijeti, organizmu morate da obezbedite vitamine i minerale da bi normalno funkcionisao. Ukoliko ih nema dovoljno, javiće se zdravstveni problemi.

Sveži, domaći šejkovi odličan su izvor vitamina i minerala. Kad ih pijete, vaše telo apsorbuje mnogo više hranjivih sastojaka iz voća i povrća nego kad ih jedete posebno.
Osim toga, vitamini ubrzavaju stvaranje enzima koji podstiču varenje hrane i ubrzavaju metabolizam.

3. EGZOTIK
POTREBNO JE
banana, šolja smrznutog bobičastog voća, šolja mleka, kašika proteinskog praška, kašika cimeta
PRIPREMA
Sve sastojke pomešajte i stavite u blender. Mutite dok masa ne postane glatka. Pijte hladno.

SUPER SAVETI

Kada pravite šejk, koristite sveže povrće i voće. Svaki plod dobro operite, a zatim ogulite kako biste odstranili hemijske supstance koje se nalaze na kori.


Voće i povrće iseckajte na sitne komade, pa ga tek onda ubacite u blender. Dodajte dve kocke leda i dobićete ujednačenu masu, a ako vaš blender ne može da usitni led, dodajte malo hladne vode ili voćnog soka. Gustinu šejka odredite po svom ukusu – ako je redak, dodajte još voća, a ako je gust, dodajte još tečnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online