Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.12.2012.
08:00
Alo! A

Top 5: Najskuplje čokolade na svetu

Skoro sve što natera ženu da slasno obliže usne košta, u ovom slučaju kao zlato. Braon zlato. Ako ste mislili da su one bombonjere po samoposlugama basnoslovno skupe, pa - ha, slatki ste.

1. La Madeline au Truffe - Kraljica među čokoladama

Sviđa vam se kako ovo izgleda? Naravno da vam se sviđa. Jedan kilogram ove čokolade košta kao, za naše uslove, solidan polovni automobil - jedan kilogram, to vam je oko 20 kuglica La Madeline au Trufee. Ovu čokoladu pravi kompanija “Knipschildt”, a pola kilograma košta neverovatnih 2.500 - 2.600 dolara! Naime, na sajtu kompanije stoji da jedna kuglica ima 1,9 unci (oko 50 - 55 grama), i košta 250 dolara komad...

Čokoladna bombica La Madeline au Truffe nije čak ni pravilnog oblika, a košta papreno
 

Ova basnoslovno skupa poslastica ujedno je i najskuplja na svetu, a za njenu cenu krivi su vrhunski sastojci. Recept se sastoji iz 70% Valrhona crne čokolade i slatke pavlake, pa se ova smesa 24 sata namače u vanilu i čisto ulje od tartufa. Ovaj bogati fil se onda obmota oko francuskog Perigord Tartufa, pa se sve na kraju urola u kakao.


2. Noka - Čista egzotika

Noka čokolada je potpuno prirodna / Foto: wandermelon.com

Ova poslastica je prava egzotična lepotica. Nokine čokolade prave se od najboljeg kakaa iz Venecuele, Trinidada, Obale Slonovače i Ekvadora. Sačinjena je od 75% kakaa i ostalih uobičajenih sastojaka, sa jednom bitnom razlikom - potpuno je prirodna. U ovaj slatkiš se ne dodaju aditivi, kao ni aroma vanile, čime se njen proizvođač Noka Vintages Collection posebno ponosi, do te mere da je cena za pola kilograma 854 dolara.


3. Delafee - "Začinjeno" zlatom

Zlato! Ljudi - zlato! Aman! / Foto: luxist.com

Pošto ćete ovu čokoladu platiti suvim zlatom, red je da malo njega i pojedete - možda je bila ideja švajcarske kompanije Delfee, kada je smislila ovaj slatkiš. Ako vam nešto krcne pod zubima dok žvaćete ovaj slatki užitak to neće biti lešnici ili bademi već jestivo 24-karatno zlato! Naravno, slatkiš sadrži i šećer, mleko i ulje, ali kao da je bitno, pobogu - napravljena je od zlata! Cena je, pogađate, “skromna” i iznosi 504 dolara za 500 grama. Poređenja radi, za te pare možete naći više nego solidan verenički prsten od čistog zlata. Znate… onog koje se ne topi u ustima.


4. Richart - Na francuski način

Rišar - fascinantni detalji završne obrade / Foto: girlsguidetoparis.com
 

Iako nema mesto na postolju 3 najskuplje čokolade, francuski Richart se sastoji od 70% Kriolo kakaa iz Venecuele koji se smatra najkvalitetnijim na svetu. Pored toga na ukusu, ali i skupoći, doprinose najbolje vrste badema, kupina, jagoda i egzotični začini. Cena? Pa ne baš ubedljivih 120 dolara za 500 grama, pošto sad već znate da možete da potrošite i par hiljada “zelembaća“ za istu količinu.


5. Godiva G - Belgijska tradicija

U Godivi G možete da probate tasmanijski med / Foto: xfilexplore.com 

Belgija je zemlja čokolade i Herkula Poaroa! Ne možete da pričate o belgijskoj čokoladi, a da ne pomenete Godivu, a posebno njenu “G” kolekciju. U sastav ovog slatkiša ulaze retki sastojci poput tasmanijskog meda ili specijalne meksičke ljute mešavine. Godiva G kolekcija je, pored toga, najjeftinija među eletnim poslasticama i košta “samo“ 107 dolara za pola kilograma. Maltene da ni ne poželite da izdvojite novac za takvu tričariju...

POVEZANE VESTI

Utorak 04.12.2012. 08:20
Ona prva nije poželjna, čak ni besplatno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online