Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.02.2011.
08:00
She.hr A

Hrana koja deluje kao afrodizijak

Afrodizijačka hrana je poznata od davnina. Legenda kaže kako su afrodizijaci dobili ime po grčkoj boginji lepote Afroditi. Ona je za delikates koji ima seksualnu moć smatrala vrapce pa se dugo godina posle toga ta ptica hvatala u želji za seksom. Nakon Afrodite – afrodizijačku hranu u 18. veku spominje rimski doktor Galen koji je tvrdio da hrana za podsticanje libida mora da bude topla i vlažna, a kao afrodizijaci su oduvek bili poznati začini poput feferona i ljute paprike.

Vitamni c poačava seksualnu moć
 

1. Maslinovo ulje

Izbegavanje masnoća može biti dobro po vaš holesterol, ali ne i po vaš testosteron. Naime, seksualni nagon je usko povezan s nivoom testosterona – a najdraže Kleopatrino kozmetičko sredstvo – maslinovo ulje podstiče proizvodnu testosterona pa se zbog njega dobro osećate u svojoj koži.

2. Narandža

Antioksidans poput narandže je takođe i afrodizijak jer vitamin C poboljšava seksualnu moć, a ako ste jači tada imate više volje i želje za seksualnim aktivnostima.

3. Crveno vino

Nedavno američko istraživanje je pokazalo kako dve čaše vina kod žena dnevno pojačavaju seksualnu želju. Jedna čaša crnog vina uz večeru će vas opustiti, samo pripazite kako ne biste preterali, jer pokoja čašica previše će vas samo ošamutiti i uspavati.

Vino pojačava seksualnu želju
 

4. Smokve

Ovo slatko voće je zbog svog vlaknastog sastava veliki afrodizijak. Zbog sugestivnog izgleda stari Grci su ih smatrali voćem koje simbolizuje plodnost.

5. Celer

Ako želite da začinite atmosferu u kući, dajte svom muškarcu celer. To povrće proizvodi muški hormon androsteron koji se luči znojenjem. Ako žena oseti "miris" andosterona – baca se na svog frajera.

Osim što je zdrav, med je pravi prirodni afrodizijak
 

6. Med

Ta slatka namirnica, ponekad zna da bude i grešna. Kod žena podiže nivo estrogena, a kod muškarca nivo testosterona. Zaigrajte se s medom i zagarantovano vam je veče puno užitka.

7. Čili

Dok Viagra nije došla na tržište, impotencija se lečila s čilijem. On sadrži hemijske stvari koje stimulišu puštanje endorfina i uzrokuju stanje euforije. Ubrzava metabolizam i cirkulaciju pa podstiče želju za seksom.
 

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.03.2011. 09:34
crni luk. nema boljeg afrodizijaka. za muskarce.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online