Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.10.2010.
08:00
Blic A

Alpi najjeftiniji

Ako je suditi po cenama, skijanje će i ove sezone biti isplativije u nekom od svetskih ski-centara nego u Srbiji. Primera radi, za sedam dana u četvorokrevetnom apartmanu u „Jat apartmanima“ na Kopaoniku polovinom decembra treba izdvojiti 392 evra, dok najam apartmana za četiri osobe u Val Torensu u Francuskoj u istom terminu košta 230 evra.

Za ski-pasove, osiguranje, boravišne takse i prevoz četvoročlana porodica treba da izdvoji na Kopaoniku 422 evra.

U ponudi domaćih agencija, za sada, nalazi se samo Kopaonik, dok će ostale destinacije biti aktuelne početkom novembra

Za razliku od hrvatskih kolega koji su aranžmane za predstojeću skijašku sezonu već rasprodali, većina domaćih turističkih agencija još prikuplja ponude.


Tako u agencijama „Kon Tiki“ i „Argus turs“ zasad nude samo Kopaonik, dok će im ostale destinacije biti u ponudi početkom novembra. U „Big Bluu“ pripremaju cene za Jahorinu, Francusku, Italiju i Austriju, koje će, kažu, izbaciti početkom sledeće nedelje.


„Džoli“ u ponudi zasad ima Kopaonik, Cerkno u Sloveniji i Val Torens u Francuskoj, dok „Ponte“ trenutno nudi aranžmane za Austriju, Bugarsku i Srbiju. Najam apartmana za dve do četiri osobe u „Izoli“ u Austriji u terminu od 11. do 18. decembra preko „Pontea“ košta 288 evra.


- Cene ski-pasova za ovo skijalište još nisu poznate, a putnicima koji na zimovanje ne idu sopstvenim prevozom nudimo prevoz mini-busevima. Povratna karta košta 120 evra po osobi - kažu u „Ponteu“ i dodaju da su im od bugarskih skijališta u ponudi Bansko i Borovec, sa prvim polascima od 26. decembra.


Za razliku od njih, „Travel haus“ nudi Austriju, Italiju, Francusku, Švajcarsku, Češku, Bugarsku, Slovačka, Sloveniju, Nemačku, Poljsku, ali i skijališta u SAD i Kanadi.


- Naši klijenti su uveliko počeli da rezervišu skijanje, naročito koristeći popuste za rane rezervacije do 31. oktobra. Popusti su izraženi ili u procentima ili kroz sistem uštede u smislu platite šest, a boravite sedam dana - kaže Jelena Gajinov iz „Travel hausa“.


Bogatu ponudu svetskih skijališta, poput onih u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji, Češkoj, Slovačkoj, Francuskoj ili Poljskoj, nudi i agencija „Tui rajscentar“.


- Hit ove sezone su ponude skijanja sa avionskim prevozom iz Beograda za Salcburg i Inzbruk. Cena paketa za, na primer, produženi vikend u decembru košta već od 399 evra - kaže Aleksandar Marinković, direktor ove agencije.


Iz domaće ponude svakako se izdvaja Kopaonik, a u „MK Mauntin rizortu“ ističu da su cene na najpoznatijoj srpskoj planini ove sezone niže oko 35 odsto u odnosu na prošlu godinu. Tako aranžman na bazi polupansiona, koji podrazumeva doručak i večeru, u hotelu „Grand“ od 28. novembra do 8. decembra košta 37 evra dnevno po osobi. U terminu od 2. do 9. januara za dnevni polupansion potrebno je izdvojiti 86 evra, a od 16. do 22. januara 56 evra po osobi.


- U hotelu „Anđela“ od 28. 11. do 8. 12. za ol-inkluziv aranžman treba izdvojiti 33 evra po danu, a od 22. januara 50 evra po danu. Dok u „Konacima“ nudimo akciju po kojoj boravak od sedam noćenja od 16. januara košta 378 evra - ističu u „MK Mauntin rizortu“.


Za najam četvorokrevetnog apartmana u „Jat apartmanima“ u terminu od 12. do 19. decembra treba izdvojiti 392 evra, a od 26. decembra do 2. januara 630 evra.


Kada je u pitanju privatan smeštaj, „Vila Raška“ tokom zimskog raspusta četvorokrevetni apartman nudi za 8.000 dinara dnevno. U „Vili Runolist“ dnevni najam studija za četiri ili pet osoba od 26. decembra do 2. januara košta 90 evra, a u vili „Tiha noć“ smeštaj po osobi do kraja decembra košta 10 evra, a u terminu od 2. januara za najam apartmana za četiri ili pet osoba treba izdvojiti 70 evra dnevno.


Međutim, to nisu svi troškovi na Kopaoniku. Za ski-pasove, osiguranje, boravišne takse i prevoz četvoročlana porodica treba da izdvoji još 422 evra (od 24. 12. do 27. 2), što i nije tako malo. Tako da se srpskim skijašima i ove godine više isplati da odmor rezervišu u nekim od poznatih inostranih ski-centara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online