Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.09.2010.
14:25
Z. Marjanović - Vesti A

Čačani majstori za "srpsku vijagru"

Pobednik ovogodišnje "Mud(r)ijade" je ekipa "Kod Mrša" koja je pripremila najukusnije jelo od muškosti bikova.

Drugari na Mud(r)ijadi: Radisavljević i Zdravko Đurić
 

- Na "Mud(r)ijadu" sam stigao iz Bangkoka gde me zatekla vest gde će i kada biti održano takmičenje. Praktično sam izašao iz aviona za Australiju i onda, letom preko Moskve, stigao u Ozren. Naravno, nisam imao vremena da se pripremim za takmičenje, što znači da nisam imao vremena da pripremim bele bubrege kengura od kojih sam na dosadašnjim "Mud(r)ijadama" kuvao gulaš i često pobeđivao, ali nisam želeo da izostanem i da propustim priliku da se vidim sa prijateljima.

Slovaci doneli rakije

 

Najposećeniji je bio kamp tročlane ekipe Slovaka iz sela Selendža.


- Naša tajna je u tome što smo ovde došli da se družimo, ali i zato što smo doneli desetak vrsta domaće rakije od kruške, dunje, dinje, džanarike... koju su svi hteli da probaju. Jeste bilo onih koji nisu poslušali naš savet da ne preteraju sa rakijom, pa su bili primorani da hlade centar za ravnotežu u obližnjem potoku - kažu Jan Švec, Nosak Jozef i Vlada Žjak.

Ovo je jedinstveno takmičenje u svetu, ali značajnija od svega su prijateljstva koja sam ovde stekao. Ove godine sam u ulozi posmatrača te mi je lakše da uočim i sve propuste u organizaciji manifestacije koja je imala sve preduslove da postane svetska - kaže Radisavljević ne odvajajući se od svog prijatelja sa prethodnih takmičenja

Zdravka Đurića iz Banatskog Novog Sela koji je takođe dokazani majstor u pripremanju jela od belih bubrega nojeva.


Kada je u neko doba dana žiri na čijem čelu je bila mlada Izraelka Ana Vaksler dao znak da se potpali vatra izpod tridesetak kotlića, otpočelo je nadmetanje kuvara. I, dok se u kazanima najrazličitijih oblika i veličina krčkao gulaš za koji mnogi misle da ima afrodizijačko dejstvo, veselilo se, družilo, pevalo...


Kada je žiri pozvao takmičare da donesu svoje "rukotvorine" od belih bubrega, nastalo je veliko iščekivanje. Ipak, posle mnogo vremena, kada su neki takmičari gotovo i zaboravili da su predali uzorke jela, žiri je za pobednika ovogodišnje "Mud(r)ijade" proglasio ekipu iz Čačka "Kod Mrša" i njenog glavnog kuvara Milorada Vlajkovića kojem je pripao i prelazni pehar izvajan u drvetu i koji prema vajarskoj kompoziciji savršeno odgovara karakteru manifestacije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online