Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.04.2019.
00:30
Vestionline A

14 najjeftinijih država Evrope

Mnogo ljudi misli da u Evropi ne postoji jeftina zemlja, pa sve više njih uplaćuje aranžmane za neke daleke destinacije.

pixabay.com
Mapa Evrope

Nema potrebe za tim, mi vam nudimo spisak 15 država koje se nalaze u Evropi I u kojima možete proći jeftino.

Moguće je putovati u ove zemlje sa malim budžetom, a koje će vas ostaviti bez daha.

Bugarska - Smeštaj u hostelu u Sofiji iznosi 5 dolara po noći, a 2 do 3 obroka u jeftinom restoranu od 10 $ po osobi.

Crna Gora - Cena noćenja u Kotoru je 7 dolara u vrlo lepom hostelu, koji je uključivao autentičnu crnogorsku večeru. Cena piva u supermarketu je oko 1,10 evra, a u pabu samo nekoliko centi više - 1,80 eura.

Albanija - Putovanje u Albaniju može biti ludo ali jeftino, a možete dobiti proći i samo 20 dolara dnevno.

Malta - Za tri dana provedenog u glavnom gradu potrošićete manje od 130 dolara. U tu cenu ulazi dva obrota dnevno, prevoz i dvokrevetnu sobu u lepom, ali ne i otmenom hotelu.

Ukrajina - Možete očekivati da ćete potrošiti manje od 15 dolara dnevno, dok  je najjeftiniji hostelski krevet u Kijevu 4 dolara po noći.

Poljska - Noćenje za jednu osobu je pet eura, a hrana je još jeftinija.

Rumunija - Krevet u hostelu u Bukureštu, glavnom gradu, kreće se od 7 dolara. Osnovni obrok u ne-turističkom restoranu koštaće vas isto kao i noć u hostelu, 7 dolara.

Bosna i Herzegovina - Možete očekivati da ćete potrošiti oko 25 do 30 dolara dnevno. Noćenje u Sarajevu i Mostaru kreće se od 7 dolara.

Portugalija - Krevet u pristojnom hostelu u blizini centra Lisabona će vas ispasti 10 eura, a lokalno pivo 1,50 €.

Letonija - Ako krenete sa sto eura, vratiće kući bar polovinu iznosa. Noćene u hostelu kreće se od best dolara pa naviše.

Estonija - Cena spavaonice u Talinu je oko 10 dolara, a možete očekivati da ćete potrošiti više od toga na pristojan obrok u lokalnom, ne-turističkom restoranu.

Češka - Kreveti u hostelima kreću se od 10 dolara po noći, a pivo košta manje od 2 dolara, što je jasno zašto je ovo jedan od prepoznatljivih znakova ove države.

Makedonija - Cene u hostelu u Skoplju, kreću se od šest dolara, a jednokrevetne ili dvokrevetne privatne sobe kreću se od 15. Obrok u lokalnom restoranu koštaće vas oko 5 dolara, ostavljajući vam prostor i za desert.

Italija - Ako izbegavate gužvu, moći ćete da pronađete krevete hostela jeftinije od 20 dolara u većim gradovima, a ponekad i privatne sobe u pansionima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online