Subota 27.04.2019.
00:30
Vestionline

14 najjeftinijih država Evrope

pixabay.com
Mapa Evrope

Nema potrebe za tim, mi vam nudimo spisak 15 država koje se nalaze u Evropi I u kojima možete proći jeftino.

Moguće je putovati u ove zemlje sa malim budžetom, a koje će vas ostaviti bez daha.

Bugarska - Smeštaj u hostelu u Sofiji iznosi 5 dolara po noći, a 2 do 3 obroka u jeftinom restoranu od 10 $ po osobi.

Crna Gora - Cena noćenja u Kotoru je 7 dolara u vrlo lepom hostelu, koji je uključivao autentičnu crnogorsku večeru. Cena piva u supermarketu je oko 1,10 evra, a u pabu samo nekoliko centi više - 1,80 eura.

Albanija - Putovanje u Albaniju može biti ludo ali jeftino, a možete dobiti proći i samo 20 dolara dnevno.

Malta - Za tri dana provedenog u glavnom gradu potrošićete manje od 130 dolara. U tu cenu ulazi dva obrota dnevno, prevoz i dvokrevetnu sobu u lepom, ali ne i otmenom hotelu.

Ukrajina - Možete očekivati da ćete potrošiti manje od 15 dolara dnevno, dok  je najjeftiniji hostelski krevet u Kijevu 4 dolara po noći.

Poljska - Noćenje za jednu osobu je pet eura, a hrana je još jeftinija.

Rumunija - Krevet u hostelu u Bukureštu, glavnom gradu, kreće se od 7 dolara. Osnovni obrok u ne-turističkom restoranu koštaće vas isto kao i noć u hostelu, 7 dolara.

Bosna i Herzegovina - Možete očekivati da ćete potrošiti oko 25 do 30 dolara dnevno. Noćenje u Sarajevu i Mostaru kreće se od 7 dolara.

Portugalija - Krevet u pristojnom hostelu u blizini centra Lisabona će vas ispasti 10 eura, a lokalno pivo 1,50 €.

Letonija - Ako krenete sa sto eura, vratiće kući bar polovinu iznosa. Noćene u hostelu kreće se od best dolara pa naviše.

Estonija - Cena spavaonice u Talinu je oko 10 dolara, a možete očekivati da ćete potrošiti više od toga na pristojan obrok u lokalnom, ne-turističkom restoranu.

Češka - Kreveti u hostelima kreću se od 10 dolara po noći, a pivo košta manje od 2 dolara, što je jasno zašto je ovo jedan od prepoznatljivih znakova ove države.

Makedonija - Cene u hostelu u Skoplju, kreću se od šest dolara, a jednokrevetne ili dvokrevetne privatne sobe kreću se od 15. Obrok u lokalnom restoranu koštaće vas oko 5 dolara, ostavljajući vam prostor i za desert.

Italija - Ako izbegavate gužvu, moći ćete da pronađete krevete hostela jeftinije od 20 dolara u većim gradovima, a ponekad i privatne sobe u pansionima.

2024 © - Vesti online