Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 29.03.2019.
04:30
Vestionline A

Srpsko vazduhoplovstvo među deset najboljih

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) izvršila je procenu sistema civilnog vazduhoplovstva Srbije i utvrdila da stepen njegove usaglašenosti sa neđunarodnim standardima iznosi 93,71 odsto, saopšteno je iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije (DCV).

pixabay.com
Foto: Ilustracija

ICAO je proveru izvršio u periodu od 19. do 26. marta godine, a rezultat do kojeg je došao predstavlja poboljšanje za 27,31 procenta u odnosu na proveru koja je obavljena 2009. godine, navodi se u saopštenju.

Direktorka DCV-a Mirjana Čizmarov izjavila je ovom prilikom da je ICAO validacija na najkonkretniji način pokazala kvalitet srpskog civilnog vazduhoplovstva, prenosi Tanjug.

- Postignut rezultat u ovom trenutku svrstava Republiku Srbiju među deset najboljih na svetu, a iza nas su ostale države kao što su Nemačka, Italija, Švajcarska. ICAO je međunarodni regulatorni reper standarda bezbednosti i procedura koji ne pravi razlike između država već ocenjuje striktne standarde - ukazala je Čizmarov. 

Ovogodišnja ICAO provera je, kako je dodala, dokaz napretka celokupnog sistema civilnog vazduhoplovstva Srbije i predanog rada svih njegovih državnih i privatnih subjekata. 

- DCV je tu da, zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, svojim nadzorom pre svega pomogne celokupnoj vazduhoplovnoj industriji da dostigne i održi striktne standarde bezbednosti i operativnosti. Ovo je i svojevrsno priznanje našem zajedničkom timu i garancija da su putnici u vazdušnom saobraćaju Srbije bezbedni i da dobijaju svetsku uslugu - zaključuje Čizmarov. 

U saopštenju se precizira da je ICAO proveravao usaglašenosti zakona i podzakonskih akata sa odredbama Čikaške konvencije i pripadajućim aneksima u okviru protokola (LEG) pri čemu je dostignuta ocena usaglašenosti 95,24 odsto.

Zatim izdavanje dozvola vazduhoplovnom osoblju i sertifikata centara za obuku u okviru protokola (PEL), gde je dostignuta ocena usaglašenosti 97,59 procenata, kao i saobraćajna delatnost u okviru protokola (OPS), pri čemu je ocena usaglašenosti 96,69 posto.

Provera je takođe obuhvatila i plovidbenost vazduhoplova u okviru protokola (AIR), a ocena usaglašenosti je 93,46 odsto, kao i aerodrome i zemaljska sredstva u okviru protokola (AGA), pri čemu je dostignuta ocena usaglašenosti 91.11 procenata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online