Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.11.2016.
00:30
Vestionline A

Ovo je najmoćnija adresa na svetu

U Njujorku postoji čitav niz legendarnih adresa, ali jedna od njih se posebno ističe, a to je 15 Central Park Vest. Lluksuzna zgrada kod slavnog Central Parka godinama je dom najmoćnijim i najbogatijim ljudima na svetu - bankarima, glumcima, sportistima, tajkunima, ruskim oligarsima...

commons.wikimedia.org/Thomas Craven
Luksuz, sjaj i bogatstvo

Majkl Gros, koji je napisao istoriju zgrade na ovoj adresi, naziva je "Kućom neverovatnog bogatstva", i ističe kako je to "najmoćnija adresa na svetu".

15 Central Park Vest gradila se tri godine, a izgradnja je završena 2008. Kao što se može i očekivati, njeni stanari uživaju u pomalo grotesknim beneficijama poput onoga da im je na raspologanju glavni kuvar, privatna bioskopska dvorana i slične stvari, a građenje ove zgrade koštalo je milijardu dolara i ima ukupno 201 stan.

U zgradi se još nalazi biblioteka, privatni restoran, bazen, spa, privatne sobe za masažu i jogu. Na kvalitetnom građevinskom materijalu se nije štedelo, pa je čitava zgrada obložena krečnjakom koji je za više miliona dolara skuplji od cigle. Unutra se nalazi čak 30 vinskih podruma vrednih između 50.000 i 80.000 dolara.

Na održavanju i poslovima same zgrade zaposleno je 50 ljudi. Većina stanara zaštitila je svoj identitet, ali Majkl Gros je otkrio neke od najpoznatijih koji ovde imaju apartman.

Penthaus na, pretpostavlja se, 20. spratu za neverovatnih 88 miliona dolara u gotovini kupio je ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev. Njegova bivša žena optužila ga je kako joj je to prećutao. Sustanar mu je Alan Horn, šef Volta Diznija čiji je stan vredan 9,7 miliona dolara.

Kralj čelika Liroj Šekter kupio je apartman za 21,5 miliona dolara, a navodno ga iznamljuje poznatom glumcu Robertu de Niru za 125.000 dolara mesečno.

Prvi "komšija" osnivača Goldman Saksa, Lojda Blankfejna, koji je život na najmoćnijoj adresi sveta platio 26,5 miliona dolara, je popularni Sting koji živi u apartmanu vrednom 27 miliona dolara.

Zgrada ima i jednog misterioznog stanara, koji tamo živi od 2014. godine. Kupio je jedan od najskupljih stanova i platio ga 48 miliona dolara, ali o kome se radi - niko ne zna.

Život na "visokoj nozi" priuštili su i glumac Denzel Vašington čiji stan košta 13 miliona dolara, sultan III bin Mohammed Al-Kasimi koji je u zgradi kupio dva apartmana za tridesetak miliona, venecuelanski biznismen i polo tajkun Viktor Vargas živi u stanu vrednom 21.5 miliona, zatim osnivač kompanije "Jahu" Džeri Jang, koji ga je platio 20 miliona, i mnogi drugi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online