Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.07.2014.
08:00
mondo.rs A

Ovo su najlepši, a potcenjeni gradovi Evrope

Nije sporno da su Pariz, Barselona, Rim i Berlin neverovatni gradovi sa prelepom arhitekturom. Međutim, u Evropi postoji mnogi gradovi o kojima ne pričamo tako često, a jednako su lepi.

Prizor kao iz bajke: Kopenhagen je svakako grad koji treba posetiti
 

Kopenhagen, Danska

Iako većinu turista privlači južna i zapadna Evropa, Kopenhagen ne bi trebalo propustiti. Sa bogatom istorijom koja seže sve do vikinških ribarskih sela, današnja arhitektura je pravi praznik za oči. U okolini grada postoji i mnogo lepih plaža za koje većina ne zna, pa i one mogu biti sjajna prilika za uživanje.

Grad koji očarava svojom lepotom: Geteborg
 

Geteborg, Švedska

Geteborg je poznat kao univerzitetski grad i domaćin brojnih svetskih festivala. Očarava njegova skandinavska arhitektura, muzeji, sportske dvorane i bogata kulturna istorija.

S obzirom da se nalazi na Alpima, Insbruk je popularno sastajalište skijaša
 

Insbruk, Austrija

Insbruk je jedinstven po tome što je bio domaćin Zimskih olimpijskih igara čak dva puta. S obzirom na to da se nalazi na Alpima, popularno je sastajalište skijaša, dok je leti zastupljen planinski biciklizam. U Insbruku postoji mnogo muzeja, zamkova i istorijskih lokaliteta.

Bijaric je grad sa prelepim plažama nedaleko od granice sa Španijom

Bijaric, Francuska

Lociran u Biskajskom zalivu, Bijaric je živopisni obalski grad sa mnogo surfera. Godišnji festival surfovanja privlači turiste iz celog sveta. Nalazi se nedaleko od granice sa Španijom.

Evropska prestonica kulture 2001. godine: Porto

Porto, Portugal

Porto je dobio titulu evropske prestonice kulture 2001. godine i to ne bez razloga. Ovaj grad domaćin je brojnih festival tokom godine, što i ne čudi, s obzirom na to tradiciju koju ima kada je reč o muzici, umetnosti i atletici.

Grad poznat po krivudavim uličicama, istorijskim građevinama i predivnim plažama

Valensija, Španija

Valensija je treći po veličini grad u Španiji, a nalazi se u blizini Palma de Majorke i Ibice. Ono što ga čini interesantnom destinacijom su, između otalog, krivudave ulice, neverovatne istorijske građevine, najviše katedtrale. U Valensiji takođe postoji dosta muzeja i galerija.

Neverovatan pogled na Feraru: Grad je opasan zidinama dugačkim više od 9 kilometara

Ferara, Italija

Grad Ferara poznat je po tome što je okružen drevnim zidinama dugačkim više od devet kilometara. U ovom italijanskom gradu se takođe nalaze razni dvorovi i palate koji datiraju čak iz 14. i 15. veka, kao i katedrale. Ferara je, pored toga, rodno mesto mnogih pisaca, umetnika i muzičara.

Briž je istorijska luka poznata po srednjovekovnoj arhitekturi i brojnim kanalima

Briž, Belgija

Popularnost Briža kao turističke destinacije malo je porasla nakon prikazivanja filma "U Brižu", 2008. godine, mada je i dalje u senci Antverpena i Brisela. Ova istorijska luka poznata je po srednjovekovnoj arhitekturi i brojnim kanalima, zbog čega je nekad nazivaju "Severna Venecija". Mikelanđelova skulptura "Madona i dete" nalaze se u Brižu.

Za zaljubljene: Postetite Hajdelberg, neverovatno romantičan grad
 

Hajdelberg, Nemačka

Smešten u dolini planine Odenvald, na ovalama reke Nekar, Hajdelberg je neverovatno romantičan grad. Najznačajnija građevina je Hajdelberg dvorac. Grad je takođe poznat po istorijskom "starom gradu", kao i šetalištu u podnožju planina, mnogih istorijskih crkava i Univerziteta Hajdelberg.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online