Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.08.2013.
08:00
Luxlife A

Ostrvo Kapri - slatko kao sladoled

Predivna kombinacija lepote i hedonizma Kaprija šarmirala je rimske vojskovođe, ruske revolucionare i poznate ličnosti oduvek… Mami dok ga gledate u izmaglici, preko puta Napulja.

Kapri je savršeni mikrokosmos mediteranskog izgleda – koktel predivnih trgova i kafea, rimskih ruševina i morskih pejzaža. Naseljen već u period paleolita, Kapri je na kratko bio okupiran Grcima pre nego što je imperator Avgust od njega napravio svoje privatno igralište i pre nego što se Tiberje povukao ovde 27. godine pre nove ere. Njegova moderna inkarnacija kao turističkog centra datira sa početka 20. veka.

Ostrvo je veoma popularna dnevna destinacija svih onij koji se nađu u Napulju, a i omiljeno je mesto za letovanje VIP-ovaca. Neizbežno, dva glavna centra, Kapri grad i njegov rival Anakapri, su u potpunosti posvećeni turizmu. Ukoliko se potrudite da istražite ovo predivno mesto malo van kafea i dizajnerskih luksuznih butika, uvidećete da Kapri i dalje ima svoj neiskvareni šarm, sa grandioznim luksuznim vilama, parcelama, plažama i vinogradima. Sve ovo ima pogled na predivne plave vode, koje otkrivaju zaklonjene pećine i misteriozne grotoe.

Malo dalje od serije privatnih kupališta, Marina Pikola nalazi se na južnoj strani ostrva, direktno južno u odnosu na Marinu Grande. Kratkom autobuskom vožnjom od Kapri grada, ili 15 minutnom šetnjom, dolazite do duge šljunkovite pažnje na kojoj se nalazi Skoljio dele Sirene, odnosno Kamen Sirena, na zapadnom i Tore Sakarena, odnosno Sararenski toranj. Plivanje ovde nije baš sjajno, ali dva kamena koja se izdižu deset metara iznad vode su savršena mesta za skokove.

Glavna luka Kaprija je veoma italijansko i veoma privlačno mesto, sa malim dokazima kosmopolitskog šarma koji vas očekuje. Ukoliko želite da plivate, tu je 200 metara duga plaža zapadno od luke.

Sa svojim belim ispranim kamenim zgradama i malim ulicama bez automobila, Kapri grad više liči na scenu iz filma, nego na scenu iz stvarnog života. Umanjujući model mediteranskog šika, on je miks luksuznih hotela, skupih barova, fensi restorana i dizajnerskih butika. U toku leta, ovaj centar je ispunjen hordama fotografa i turista, kao i grupama bogatih ljudi.

Tradicionalno, rival grada Kaprija, odnosno Anakapri, nije nepoznanica turizmu. Fokus je ograničen na Vila San Mikele di Aksel Munte i suverniske prodavnice koje su u glavnim ulicama. Prođite malo dublje i otkrićete da je Anakapri i dalje, u srcu, opušteno ruralno selo koje je oduvek i bilo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online