Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.09.2015.
05:30
luxlife.rs A

Najbolje italijanske destinacije za fotografisanje

Za sve one koji žele najlepše fotografije sa odmora, Italija je idealno mesto koje treba da posete. Ovde postoji ogroman broj prilika za sjajne fotografije, a mi vam predstavljamo 10 mesta za koja će vam fotoaparat ili telefon sa kamerom dobro doći.

Reuters/T.G.
Kako će ispasti Koloseum zavisi od vaše mašte i aparata

Koloseum - Putovanje u Rim nikada do sada nije bilo tako dostupno i jednostavno za organizovanje. Najpoznatija atrakcija ovog grada, iako ih ima u izobilju i treba vam dosta vremena da ih obiđete sve, je impresivni amfiteatar, jedan od najvećih koji su ikada izgrađeni. Najbolju selfi fotografiju možete napraviti u obližnjem Colle Oppio parku, gde ćete moći da uhvatite i ceo Koloseum u kadar.

Brdo Janikulum - Kao što smo već rekli, Rim ima brojne atrakcije koje zaslužuju da budu ovekovečene jednom fotografijom. Ukoliko posetite brdo Janikulum, moći ćete da slikate više obeležja od jednom, jer se ono izdiže visoko iznad obala reka Tiber. Ovo je najbolje mesto za panoramske fotografije ili selfi sa brojnim spomenicima u pozadini, poput Bazilike Svetog Petra ili Panteona.

commons.wikimedia.org
Sa krivim tornjem možete da se igrate na fotografijama

Krivi toranj u Pizi - Ovaj lokalitet ima ogromnu posetu, jer predstavlja pravo čudo arhitekture. Svi smo već videli brojne fotografije gde ljudi pokušavaju da "isprave" ovaj toranj, ali i pored toga postoji mnogo načina za fotografisanje idealne scene.

Ravelo - Ovaj romantični grad nalazi se na vrhu brda i ima pogled prema azurno plavim bojama Mediterana. Od predivnih bašta koje su nalik na terase, koje cvetaju tokom cele godine, odavde ćete imati najbolji pogled na čuvenu Amalfi obalu.

Katedrala u Firenci - Ovo arhitektonsko zdanje je glavna crkva u Firenci i najpopularnija je turistička atrakcija. Njena izgradnja trajala je preko dva veka, ali je zato sada spremna da ulepša svaku vašu fotografiju.

Torre Branca - U glavnom milanskom parku, ovaj čelični uzdiže se do vrtoglave visine od 108 metara. Ukoliko želite, možete se liftom popeti do opservatorije i uživati u panorami ovog interesantnog i predivnog grada.

Reuters/F.B.
Most Rijalto je lep, ali je prepun turista

Accademia most - Ovo je jedan od četiri mosta na kanalu Grand u Veneciji. Na njemu skoro pa nikada nije gužva, jer se brojni turisti zapućuju na one poznatije mostove Most Uzdaha ili Railto most. Ovo mesto je idealno za romantični selfi sa vašom voljenom osobom.

Planina Etna - Najviši i najaktivniji vulkan Evrope je idealna lokacija za avanturistički selfi. Ukoliko želite možete da pešačite do vrha ove planine koji se nalazi na 2.000 m.

Fonet/EPA
Predivan pogled na Vezuv iz Napulja

Planina Vezuv - Od najviše do najopasnije – ovaj vulkan je poznat po svojoj masivnoj erupciji koja je uništila čitavu regiju Pompeja. Danas, ovo je mirno mesto koje često posećuju planinari i biciklisti, dok njen glomazni krater i beskrajni pogled preko napuljskog zaliva čine idealnu fotografiju.

Kapri - Ovo slikovito ostrvo ima neiskvareni šarm o kom smo vam često pisali. Njegova mirna i tiha ribarska sela i zaklonjene plaže deluju kao da potiču iz bajke. Praktično svaka fotografija koju ovde napravite oduševiće vaše prijatelje i porodicu. Nikako nemojte zaboraviti da fotografišete Faraglioni stene koje se izdižu iz kristalno čiste vode. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online