Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.08.2013.
08:00
luxlife.rs A

Filipini - čista egzotika!

Filipini su poznati po svojim smaragdnim poljima pirinča, tinjajućim vulkanima, čupavim vodenim bivolima, kao i nasmejanim, srećnim ljudima…

Filipini su kopno odvojeno od glavnog dela jugoistočne Azije – ne samo geografski, već i duhovno i kulturalno. Katolicizam ove zemlje, rezultat 350 godina španske vladavine je najočiglednija enigma.

Tragovi španske ere uključuju bujne gradske zabave, odnosno fijeste poput Kalibo’s Ati-Atihan, jedisntvena špansko-filipinska kolonijalna arhitektura, i ekskluzivne crkve od kamena stare vekovima, koje vladaju brzim gradskim trgovima. Malls, lanci brze hrane i engleski jezik koji se gotovo svuda govori, predaje glavni uticaj naslednicima španske kolonizacije, Amerikancima. Ipak, uprkos ovim spoljnim uticajima, zemlja i dalje ima svoj jedinstveni entitet.

Ljudi su jednostavno Filipinci – i ponosni su na to. Gostoprimljivi, topli i veoma užurbani, oni su ti koji očaravaju i zabavljaju posetioce.

Filipini se sastoje od više od 7000 ostrva, i u određenim periodima u godini, čini se kao da možete imati ostrvo samo za sebe. Tipično ostrvo ima određeni šmek džungle, planinski enterijer i peščanu obalu koju zapljuskuju kristalno čiste vode. Svako ostrvo je varijacija na temu, jedinstveni i specijalni primerak, videćete mala ostrva u sred okeana, a sad druge strane tu su prenaseljena mega ostrva, poput Luzon i Mindanao.

Oni koji vole da svoje letovanje provedu na plaži, trebalo bi odmah da se zapute u Visayas, gde se prilike za posetu raznim ostrvima i savršenim plažama prikazuju u mnogo oblika. Oni putnici koji su više avanturistički nastrojeni mogu razapeti šator na jednoj od pustih obala i mogu se igrati solo Survivora nekoliko dana.

Filipini se ne svode samo na pronalazak izolovane plaže i stanje katatonije. Od šetnje po planinama Severnog Luzona, do posete Boracaya, posete pećina Samara, Filipini svakom ljubitelju adrenalina daju ono što mu je potrebno. Akcija se uglavnom nalazi u i oko vode. Surfovanje sa zmajem i surfovanje na vetru su najpopularniji u Boracayu i u Daetu. Dok surfer mogu uhvatiti savršeni talas na nekoj od ovih obala u određenim dobima godine, ronioci mogu kada god posetiti svoje voljeno kraljevstvo pod vodom i uživati u njegovim čarima.

Što se tiče uživanja na vodi, tu je rafting, kajak i wakeboarding. Na čvrstoj zemlji, pirinčane terase oko Banaue su najpopularnije lokacije za šetnju, a tu su i vrhovi – od kojih su mnogi vulkani – koji se nalaze oko Luzona, Visayasa, Mindoro i Mindanaoa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online