Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.07.2015.
04:30
mondo.rs A

Da li je sada najbolje vreme da se letuje u Grčkoj?

Bez obzira na sve probleme, postoji mogućnost da ovo bude jedna od najboljih sezona u Grčkoj i da 2015. bude zapamćena po rekordnom broju turista.

Reuters
Ove godine bi u Grčkoj moglo da bude jedno od najboljih letovanja

Grčka kriza istovremeno predstavlja mamac ali i kamen spoticanja za turiste, pa se očekuje da bi 2015. po broju turista mogla biti rekordna ukoliko ekonomske prilike u zemlji ne obeshrabre strane turiste, zaključuje švajcarski list "24 sata".

Veliki broj anglosaksonskih medija se ove sedmice slaže u oceni da je došao trenutak za odmor u Grčkoj, ne samo zbog veoma dobrog odnosa kvaliteta i cena, nego i zbog toga što je turizam od izuzetnog značaja za grčku privredu.

- Ako želite da pomognete Grčkoj, provedite onda tamo odmor - piše britanski list Gardijan.

- Vreme je fantastično u Grčkoj u ovo doba godine, arheoloških znamenitosti je u izobilju, plaže su magične, hrana je zdrava. Cene su znatno niže nego obično. Turizam je keš, turizam je solidarnost - pišu britanski mediji.

Američki onlajn magazin Voks, takođe podseća na to da je cena rada, s obzirom na ekonomsku situaciju u zemlji, relativno niska, zbog velikog broja radne snage na raspolaganju koja je ostala bez posla usled posustale industrije.

Cene turističkih aranžmana mogle bi još da padnu zbog odustajanja od putovanja jednog broja stranih turista uplašenih zbog referendumskog "ne" grčkog naroda kreditorima.

Nemačko udruženje za turizam ocenjuje da uvođenje nove valute u Grčkoj ne bi imalo nikakav uticaj na organizovana putovanja koja su već rezervisana.

- Čak i u slučaju promene valute, predviđeno je da  evro bude prihvaćen kao platežno sredstvo u Grčkoj - objašnjavaju nemački predstavnici za turizam.

Udruženje takođe podseća da su stranci izuzeti od bankarskih restrikcija uvedenih u Grčkoj - svi koji poseduju kartice stranih banaka mogu da podignu iznos do sopstvenog limita.

Turizam je od vitalnog značaja za grčku ekonomiju koja je trenutno gotovo potpuno stala. On predstavlja gotovo 20 odsto bruto domaćeg proizvoda Grčke.

Broj stranih turista prošle godine je porastao u Grckoj 23 odsto na 22 miliona posetilaca posle dotada rekordnih 18 miliona zabeleženih 2013.

Očekuje se da bi 2015. mogla oboriti prošlogodišnji rekor iz 2014. ukoliko ekonomske prilike u zemlji ne obeshrabre strane turiste, zaključuje švajcarski list "24 sata".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online