Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 27.08.2012.
08:00
Večernje novosti A

Crna Gora: Gosti retko hvale domaćine

Najviše kritika turisti uputili na račun izdavalaca soba i zakupaca plaža. Kol centar zvonio 3.442 puta, na pohvale se odnosilo tek dva odsto.

Foto: Arhiva
 

Turisti koji su boravili na crnogorskim plažama tokom ovogodišnje sezone žalili su se svojim domaćinima nešto manje nego prošle godine, ali često i uporno. U periodu od 1.juna do 20. avgusta telefon Kol-centra Nacionalne turističke organizacije zvonio je 3.442 puta.

Kako saopštavaju iz NTO najveći broj poziva se odnosio na dobijanje informacija o kulturno-zabavnom životu, prijavljivanju boravka i naplatu boravišne takse, o tome gde i kako naći smeštaj, dobar restoran i slično.


- Čak 59 odsto poziva je bilo radi informisanja, a 39 odsto su bile pritužbe, kojih je u odnosu na isti period 2011. godine bilo za 20 odsto manje - kažu u NTO. - Na pohvale se odnosi samo dva odsto poziva.

Za razliku od lanjske sezone, kada je buka bila glavni razlog za žalbe gostiju, ove sezone je situacija drugačija. Gosti su se najviše žalili na izdavaoce soba, kojih je bilo i te kako (i još uvek ih ima) duž budvanskog bulevara, ali i na mestima na koja stižu turisti duž Boke kotorske i na krajnjem jugu - u Baru i Ulcinju.

Nudili su često loše sobe za mnogo para, slede pritužbe na domaćine koji nisu prijavljivali goste i na neizdavanje fiskalnih računa, čega je bilo sve vreme i na sve strane.

Dobar deo žalbi odnosio se na ponašanje zakupaca na plažama, koji su bili u obavezi da polovinu kupališta ostave prazno kako bi gost mogao da dođe s peškirom i svojim suncobranom. No, najviše plaža je bilo prekriveno ležaljkama i suncobranima čije iznajmljivanje (komplet dve ležaljke i suncobran) je koštalo od osam do čak 75 evra dnevno (Kraljeva plaža u Miločeru).

To je u stvari bila ulaznica na plaže, kojima je po zakonu, pristup slobodan. U praksi je, međutim,bilo drugačije, na šta je, ali tek na kraju glavne sezone, upozorilo Javno preduzeće "Morsko dobro". Turisti su se i te kako žalili i na skupe takse za parkiranje automobila, na nedostatak parkinga i velike gužve u saobraćaju.

Nije mali broj onih koji su se žalili na ponašanje agencija koje su organizovale izlete (platili su jedno, dobijali drugo), na buku koja je dolazila sa brodića koji reklamiraju obilaske primorja, iz lokala i otvorenih šankova uz šetališta, tu i tamo od građevinskih mašina.

- Broj primedbi na buku se prepolovio u odnosu na prošlo Iz grešaka smo nešto naučili, svi zajedno. Ovoletošnje pritužbe pokazuju da nam valja raditi mnogo bolje i to već od rane jeseni, kako iduće sezone ne bi bilo ovoliko primedbi, i kako bi pohvala bilo više od skromnih dva odsto - kažu u Nacionalnoj turističkoj organizaciji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.08.2012. 13:00
. . . nazalost i pored lepog mora i impozantnih planina – inace dazbine majke prirode – Crnogorci su nazalost jos uvek daleko necivilizovaniji zitelji organizovanih ljudskih zajednica (drzava) nego neki drugi , npr. Srbi. Ž. Dacić
Ponedeljak 27.08.2012. 16:43
ovo odje nema veze sa uslugom ni turizmom.
Sreda 05.09.2012. 10:56
Ipak njihovi turisticki radnici i vlasnici objekata da pod hitno odu u Grcku i Tursku da vide kakva je njihova ponuda i po kojoj ceni.Mislim da bi najvise voleli da im pare postom posaljemo a da i ne dodjemo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online